News

Victor Ciorbea este în doliu. Mama fostului premier a murit: ”A plecat lin spre ceruri”

Fostul premier al României, Victor Ciorbea, este în doliu. Mama politicianului, Eugenia Ciorbea, a murit.
31.08.2021 | 21:32
Victor Ciorbea este in doliu Mama fostului premier a murit A plecat lin spre ceruri
ADVERTISEMENT

Victor Ciorbea, o figură de prim-plan a politicii românești de la finele anilor 90, trece prin momente extrem de dificile.

Mama fostului premier, Eugenia Ciorbea, a încetat din viață, marți, 31 august. Vestea decesului a fost dată de soția politicianului, Lacrima Ciorbea.

ADVERTISEMENT

A murit Eugenia Ciorbea, mama fostului premier Victor Ciorbea

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, soția lui Victor Ciorbea anunță dispariția celei ce a fost Eugenia Ciorbea ”mamă, bunică și străbunică”.

”Azi, Eugenia Ciorbea, mama, bunica și străbunica a plecat lin spre ceruri. Nu vă vom uita niciodată. Vă mulțumim! Sărutam mâinile. Vă iubim, Victor, Lacrima, Oana, Chandler, Rhetty și Bond!”, se arată în postarea din mediul online.

ADVERTISEMENT

Lacrima Ciorbea a postat inițial, alături de mesajul de mai sus, o poză cu Eugenia și fiul ei, Victor Ciorbea. Apoi a șters-o și a lăsat doar o imagine cu mama fostului premier.

Eugenia Ciorbea. Sursa foto: Facebook


Mama fostului șef de Guvern din România a fost o figură extrem de discretă în spațiul public românesc, în ciuda renumelui fiului său.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în anul 1996, când Victor Ciorbea fusese numit premier de Convenția Democrată Română (CDR), jurnaliștii de la Adevărul au reușit să vorbească cu aceasta, scrie Recorder.

Ziariștii publicației informau că părinții lui Ciorbea domiciliază în satul Ciorbești, comuna Ponor (administrativ, satul Ciorbești nu mai există astăzi).

ADVERTISEMENT

Cu mama premierului s-au întâlnit când venea de la vaci. Femeia le-a povestit cum și fiul ei mergea cu vacile până târziu. Ea a mai spus că Victoraș a fost un copil tare cuminte, dar cam slăbuț.

”Ne bucurăm, într-un fel îi bine, dar într-un fel îi rău, că acolo, ce are de făcut îi foarte greu. N-aș vrea ca Victor, care n-a dezamăgit niciodată pe nimeni…, toată lumea care a zis de bine de el să se întoarcă împotriva lui”, spunea Eugenia Ciorbea în urmă cu 25 de ani.

Victor Ciorbea, fost Avocat al Poporului

Pentru fiul Eugeniei Ciorbea, Victor, au urmat alte roluri importante în politica românească. În perioada 2012-2014, acesta a fost senator al României din partea PNL, candidând pe listele USL.

Apoi, în 2014, fostul premier a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Candidatura acestuia a întrunit 306 voturi “pentru” şi două voturi ”împotrivă”.

În iunie 2019, Victor Ciorbea a anunțat luni președinții celor două Camere ale Parlamentului, printr-un comunicat de presă, că nu mai ocupă funcția de Avocat al Poporului.

”Domnul Victor Ciorbea a înaintat, astăzi, 24 iunie 2019, o adresă președinților Senatului și Camerei Deputaților, prin care a informat că mandatul domniei sale de Avocat al Poporului a încetat”, se arată într-un comunicat al instituției Avocatului Poporului.

ADVERTISEMENT