Sport

Victor Pițurcă a analizat grupa României la Euro 2024: „Belgienii nu trebuiau să se bucure”

Victor Pițurcă a vorbit despre grupa României la Campionatul European și a făcut o radiografie a fotbalului românesc la final de 2023.
26.12.2023 | 23:39
Victor Piturca a analizat grupa Romaniei la Euro 2024 Belgienii nu trebuiau sa se bucure
Victor Pițurcă a calificat România la Campionatul European din 2008. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a crezut tot timpul în calificarea României la turneul final din Germania. Fostul selecționer e convins că Ucraina va fi ultima adversară a României la Euro 2024.

Victor Pițurcă are încredere în naționala României la Campionatul European: „Băieții au crescut în timp. Putem să oferim o surpriză”

Victor Pițurcă este de părere că „tricolorii” au avut noroc la tragerea la sorți prin comparație cu grupa pe care a avut-o ca selecționer al României: „La un turneu final nu există grupe ușoare. Pot exista grupe foarte grele, cum am avut eu șansa (n.r – în 2008, cu Olanda, Italia și Franța).

ADVERTISEMENT

Poate a fost bună și acea grupă pentru că n-aveai emoțiile pe care le ai când ai putea să învingi. Grupa mi se pare accesibilă. Băieții noștri au crescut în timp și putem să oferim românilor o surpriză”.

„Piți” e sigur că Belgia ar face o mare greșeală dacă va subestima echipa lui Edi Iordănescu: „Sunt convins că belgienii s-au bucurat că au picat cu România, însă nu trebuie să se bucure înainte de a vedea echipa României.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă selecționerul lor a avut timp să vadă echipa României. Dacă va vedea ultimele jocuri, sper că nu va mai fi atât de bucuros și atât de convins că va învinge România”.

Victor Pițurcă felicită România pentru calificarea la Campionatul European: „E o mare performanță”

Victor Pițurcă este impresionat de maniera în care echipa națională a obținut biletele pentru Germania: „Calificarea la EURO a fost un moment extrem de important pentru fotbalul românesc, pentru chipa națională și un rezultat excelent. Să termini neînvins, pe primul loc, e o mare performanță. Aș vrea să felicit pe această cale Federația, cluburile care au dat jucători și staff-ul tehnic”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul nu i-a uitat nici pe cei care i-au criticat non-stop pe „tricolori”: „Am spus tot timpul că avem jucători care pot face performanță. N-am fost credibil. 90% din cei care dădeau interviuri spuneau că n-avem echipă, n-avem jucători. Eu am spus lucrul acesta și iată că am dreptate”.

În privința ultimului adversar din grupă, Pițurcă a declarat: „Din ce am văzut eu, Ucraina va fi a treia adversară. Ei ar fi trebuit să fie calificați, au avut penalty clar cu Italia. Ei au prima șansă, dar nu se știe sigur. Sunt două meciuri de baraj și se poate întâmpla orice, însă ei au echipa cea mai bună”.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă e sincer când spune că România se poate califica în fazele eliminatorii: „Eu cred că sunt șanse să ieșim din grupă, însă până la începerea turneului final mai e destul timp. Să lăsăm timpul să treacă, să vedem ce se va întâmpla cu jucătorii noștri până atunci, să avem parte de jucătorii cei mai valoroși, ei să mai crească și atunci vom vedea ce va fi”.

Critici pentru FCSB și Universitatea Craiova

„Satana” nu l-a uitat pe Gigi Becali, pe care l-a „înțepat” subtil: „FCSB nu pot să spun că e o echipă care să aibă o constanță formidabilă. Avem un campionat slab, jucători de slabă factură și o echipă mai bună cu jucători buni câștigă meciul. La FCSB te aștepți să intre oricând într-o pasă proastă, să se întâmple ceva acolo. Rămâne de văzut, cert e că punctele se vor înjumătăți”.

Nici echipa lui Andrea Mandorlini nu a scăpat de critici: „Am rămas surprins de CFR, un joc fără consistență, foarte slab jocul lor, chiar și când au câștigat, vine vorba de valoarea jucătorilor.

Cea mai mare dezamăgire rămân însă „leii”: „Am rămas surprins de Universitatea Craiova, să nu poți să câștigi meciuri cu adversari mult mai slabi cotați, da, e o problemă”, a mai spus Victor Pițurcă la Sport.ro.

ADVERTISEMENT