Fotbal intern

Victor Pițurcă dezvăluie motivul pentru care Gigi Becali a renunțat la marca Steaua: „Nu pot să fac ce vreau eu!”

04.04.2021 | 13:56
Victor Piturca dezvaluie motivul pentru care Gigi Becali a renuntat la marca Steaua Nu pot sa fac ce vreau eu
Gigi Becali a reacționat după ce Pițurcă a anunțat că vrea să preia Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă susține că Gigi Becali nu mai este interesat de marca ”Steaua” și a explicat ce l-a determinat pe finanțatorul FCSB să renunțe la cel mai mare brand sportiv al României.

Pițurcă a jucat la Steaua între 1993 și 1989 și a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu formația ”militară” în 1986. Și cariera de antrenor și-a început-o tot la gruparea din Ghencea, în 1992.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer susține că milionarul Gigi Becali ar fi înțeles că a greșit în relația cu suporterii roș-albaștrilor și că nu mai este interesat să dețină brandul ”Steaua”.

Victor Pițurcă: „Putea să fie în continuare patronul Stelei, dar e altceva”

Tehnicianul care a antrenat și Steaua, în mai multe mandate (1991/1992 – secund, 1992 – principal, 2000-2003 – principal), dar și pe FCSB, în chiar primul sezon de existență (2003/2004), a dezvăluit că finanțatorul celor de la FCSB este mulțumit cu actuala lui echipă și că oricum pe ”Steaua” nu ar fi putut să o administreze în maniera proprie.

ADVERTISEMENT

”FSCB-ul e FCSB, iar Steaua este Steaua. Nu mai e niciun război! Şi în discuţia pe care am avut-o cu el (cu Gigi Becali – n.r.) mi-a spus: ’Băi, Piţi, eu vorbesc, dar eu sunt mulțumit cu echipa care o am eu. Steaua este altceva, brandul e mare, nu pot să fac ce vreau eu. Aveam probleme, nu eram liniştit’.

El putea în continuare să fie patronul Stelei, dar când eşti patronul Stelei e cu totul altceva. Nu mai e echipa ta, e echipa suporterilor! Eu cred că îi este bine lui aşa cum este”, a povestit Victor Pițurcă, la Antena Sport.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă nu ar spune „nu” unei colaborări cu Steaua, dar pune o condiție

Fostul atacant al Stelei și al echipei naționale a adăugat că ar fi dispus să colaboreze cu actuala echipă a Clubului Sportiv al Armatei, cu o condiție.

”În România, nu știu cu ce echipă aș putea să am un obiectiv. Este Steaua București care probabil că va reveni în primul eșalon, atunci vom vedea. Dacă va fi nevoie de mine, cu siguranță mă voi implica. Este singurul club unde mă voi implica”, a mai spus Pițurcă pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a obținut singurele performanțe, atât ca sportiv, cât și ca antrenor, cu Steaua. Ca antrenor le-a mai pregătit pe FC U Craiova, Al Ittihad și Universitatea Craiova. A avut trei mandate de selecționer al primei reprezentative de fotbal a României și un mandat la naționala de tineret.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 2,82 este cota pentru „1 solist și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT