Fotbal intern

Victor Piţurcă, egalul lui Daniel Mogoşanu la U Craiova! Palmaresul ultimilor şase antrenori ai oltenilor după primele 13 meciuri în campionat: Săndoi, singurul fără înfrângere

19.12.2019 | 15:03
Victor Piturca egalul lui Daniel Mogosanu la U Craiova Palmaresul ultimilor sase antrenori ai oltenilor dupa primele 13 meciuri in campionat Sandoi singurul fara infrangere
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă se pregăteşte de derby-ul cu FCSB, meci care se va disputa duminică, de la ora 20:00, fiind a 14-a partidă din palmaresul lui “Piţi” în campionat de când i-a preluat pe olteni. FANATIK a analizat performanţele realizate de cei şase antrenori ai Ştiinţei, de când formaţia a promovat în prima ligă din România, iar Emil Săndoi este cel care are cel mai bun palmares.

Victor Piţurcă şi Daniel Mogoşanu, parcurs în oglindă la U Craiova

Victor Piţurcă a preluat-o pe U Craiova la începutul lunii septembrie şi a debutat chiar într-un derby cu FCSB, pierdut pe “Ion Oblemenco”, scor 0-1. În 13 meciuri jucate în campionat, oltenii nu au avut un parcurs prea strălucit cu “Piţi” pe bancă, dacă îl comparăm cu palmaresul predecesorilor în acelaşi număr de partide.

ADVERTISEMENT

Daniel Mogoşanu a pregătit-o pe U Craiova în a doua parte a sezonului 2015-2016 şi, după 13 partide din campionat, a obţinut şase victorii, trei remize şi patru înfrângeri. Acelaşi parcurs îl are şi Victor Piţurcă până în prezent, singura diferenţă fiind făcută de golaverajul mai bun al oltenilor sub comanda lui “Piţi”: 20-13, faţă de 16-11 în mandatul lui Daniel Mogoşanu.

Corneliu Papură, palmares mai bun în comparaţie cu Victor Piţurcă

Corneliu Papură a condus-o pe U Craiova în finalul sezonului trecut, dar şi în primele etape din acuala stagiune. Înlocuit cu Victor Piţurcă la finalul lunii august, fostul antrenor al oltenilor a avut un parcurs superior după 13 meciuri din campionat.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul de 46 de ani a obţinut şapte victorii, o remiză şi cinci înfrângeri în cele 13 meciuri din campionat în care a stat pe banca Universităţii Craiova. Chiar dacă are un număr mai mare de înfrângeri în comparaţie cu Victor Piţurcă, parcursul echipei sub comanda lui Corneliu Papură a adus 22 de puncte în zestrea clubului.

Devis Mangia, o singură înfrângere în primele 13 meciuri din campionat

Devis Mangia a fost antrenorul care a dus-o pe U Craiova în lupta pentru titlul de campioană a României, iar startul mandatului, în iulie 2017, a fost unul fulminant. În primele 13 meciuri, antrenorul italian a obţinut şapte victorii, cinci remize şi o înfrângere, totul traducându-se în 26 de puncte.

ADVERTISEMENT

Printre adversarele în primele 13 meciuri ale lui Devis Mangia la U Craiova s-au numărat Viitorul, FCSB sau CFR Cluj. Ardelenii au fost singurii care au reuşit să-i învingă pe olteni în startul mandatului antrenorului italian.

Gigi Mulţescu a strâns 24 de puncte în primele 13 meciuri

Gigi Mulţescu a fost adus la U Craiova în iulie 2016 şi a avut, la rândul lui, un start bun de mandat. Fostul internaţional român a bifat şapte victorii, trei remize şi trei înfrângeri în primele 13 meciuri din campionat, ceea ce a însemnat 24 de puncte în zestrea clubului.

ADVERTISEMENT

După primele 13 meciuri sub comanda lui Gigi Mulţescu, U Craiova ocupa locul 2 în clasament şi era la trei puncte în spatele lideului, FCSB, una dintre echipele care îi administrase o înfrângere în startul sezonului 2016-2017.

Emil Săndoi, singurul neînvins în primele 13 meciuri din campionat

Emil Săndoi l-a înlocuit pe Ionel Gane în septembrie 2014 şi a avut un parcurs de vis în primele 13 meciuri din campionat pe banca tehnică a Universităţii Craiova. Cu nouă victorii şi patru remize, oltenii au strâns 31 de puncte şi au urcat rapid în clasament.

U Craiova ocupa ultimul loc în clasament, al 18-lea, înainte de etapa a 7-a, prima cu Emil Săndoi pe bancă. În 13 meciuri, fostul internaţional român i-a dus pe olteni până pe locul 5, obţinând remize cu FCSB, CFR Cluj sau Dinamo şi victorii cu ASA Târgu Mureş, Rapid sau Pandurii Târgu Jiu. În plus, U Craiova stătea bine în defensivă, cu şase goluri primite în 13 meciuri.

Palmaresul ultimilor şase antrenori ai Universităţii Craiova în primele 13 meciuri

  • Emil Săndoi – 9 victorii, 4 egaluri, 0 înfrângeri (31 de puncte)
  • Daniel Mogoşanu – 6 victorii, 3 egaluri, 4 înfrângeri (21 de puncte)
  • Gigi Mulţescu – 7 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri (24 de puncte)
  • Devis Mangia – 7 victorii, 5 egaluri, 1 înfrângere (26 de puncte)
  • Corneliu Papură – 7 victorii, 1 egal, 5 înfrângeri (22 de puncte)
  • Victor Piţurcă – 6 victorii, 3 egaluri, 4 înfrângeri (21 de puncte)

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1.67 este cota pentru “sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT