Sport

Victor Pițurcă pune presiune pe naționala României după tragerea la sorți: „Plecăm cu gândul de a ocupa primul loc! Eu am putut cu Olanda”

România și-a aflat duminică adversarele cu care va juca în preliminariile Euro 2024. Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, propune un obiectiv măreț.
10.10.2022 | 17:53
Victor Piturca pune presiune pe nationala Romaniei dupa tragerea la sorti Plecam cu gandul de a ocupa primul loc Eu am putut cu Olanda
Victor Pițurcă este de părere că România trebuie să atace prima poziție în grupa preliminară pentru Euro 2024. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, fost selecționer în 3 mandate la cârma naționalei, a vorbit despre șansele pe care le are România la calificarea la primul turneu final din 2016 încoace. S-a stabilit programul meciurilor, iar „tricolorii” vor debuta în grupa preliminară în deplasare cu Andorra.

Victor Pițurcă, obiectiv măreț pentru România în preliminariile pentru Euro 2024

Victor Pițurcă (66 de ani) a trasat obiectivul „tricolorilor” pentru campania de calificare ce va începe în luna martie a anului viitor. Fostul selecționer al României în perioadele 1998-1999, 2004-2009 și 2010 este de părere că selecționata antrenată de Edi Iordănescu trebuie să țintească primul loc.

ADVERTISEMENT

Fost antrenor și la Craiova, Pițurcă face comparație cu preliminariile pentru Euro 2008, când România, cu el pe bancă, izbutea să se claseze pe primul loc într-o grupă cu Olanda, Bulgaria, Belarus, Albania, Slovenia și Luxemburg.

„Sigur, Elveția este pe un loc foarte sus în clasamentul FIFA, 15, are jucători de valoare, care joacă în campionate puternice, dar se poate câștiga și contra ei. Nici Elveția nu este o echipă chiar așa de temut.

ADVERTISEMENT

Plecăm cu gândul de a ocupa primul sau al doilea loc, care duc automat la turneul final. Și eu disputam la un moment dat locul 1 cu Olanda și am reușit să îndeplinim acest vis. De ce nu ar gândi la fel cei care conduc în momentul de față?”, a spus Victor Pițurcă, la Pro Arena.

Ciprian Marica îl contrazice pe Victor Pițurcă: „Să nu visăm așa departe”

Ciprian Marica, unul dintre cei mai titrați atacanți din istoria României, cu 25 de goluri înscrise la prima reprezentativă, a dezvăluit că România, mai degrabă, ar trebui să se vizeze obținerea locului 2 în grupă. Elveția, locul 15 în clasamentul FIFA și cu un lot care valorează 192,2 milioane de euro, este favorită în opinia fostului atacant.

ADVERTISEMENT

„Sunt plăcut surprins să văd grupa asta, nici dacă o alegeam singuri nu puteam alege așa bine. E și norocos Edi Iordănescu, are o grupă accesibilă. Accesibilă, nu ușoară! Locul 1? Hai să nu visăm atât de departe.

Ar fi interesați să putem merge mai departe, nu contează că prindem locul 1 sau 2. Ideea este că avem șanse. Ne putem baza pe forța grupului, dacă individualități nu avem, și ne putem bate de la egal la egal cu aceste echipe care individual ne sunt net superioare.

ADVERTISEMENT

Cu forța grupului, poți răsturna o buturugă mai mare decât tine, așa cum e cazul Elveției. Edi Iordănescu a avut noroc, șansă, la tragerea la sorți. Sper să ducă campania până la final și ca jucătorii să fie conștienți că au ajuns la maturitate și trebuie să arate mai mult”, a declarat Ciprian Marica.

Selecționerul Elveției consideră câștigată grupa preliminară pentru Euro 2024

Murat Yakin, selecționerul Elveției din 2021, a reacționat imediat după tragerea la sorți de duminică, de la Frankfurt. Tehnicianul a mărturisit că România, Israel și Kosovo se vor duela pentru a doua poziție în grupă.

„Sunt cât de cât mulțumit, dar toate echipele sunt puternice. La locul 2 va fi o bătaie între Israel, România și Kosovo. Trebuie să fim concentrați. Am învățat că echipele mici îți pot pune probleme și trebuie să ne gândim bine la fiecare meci”, a declarat Murat Yakin.

Yakin a declarat că abia așteaptă duelul cu „tricolorii”, cu toate că antrenorul turc nu i-a urmărit pe fotbaliștii convocați de Edi Iordănescu la prima reprezentativă. „Important e să avem un start bun. Am mulți prieteni în România și abia aștept să joc acolo. Va fi un meci deschis”, a mai spus Murat Yakin.

ADVERTISEMENT