Sport

Selecționerul Elveției, mulțumit după tragerea la sorți pentru Euro 2024: „România, Israel și Kosovo se bat pentru locul 2”. Ce spune despre duelul cu „tricolorii”

Antrenorul Elveției s-a declarat mulțumit după tragerea la sorți a preliminariilor pentru Euro 2024. Din grupa I mai fac parte Israel, România, Kosovo, Belarus și Andorra.
10.10.2022 | 09:13
Selectionerul Elvetiei multumit dupa tragerea la sorti pentru Euro 2024 Romania Israel si Kosovo se bat pentru locul 2 Ce spune despre duelul cu tricolorii
Selecționerul Elveției, Murat Yakin, încrezător după tragerea la sorți a preliminariilor pentru Campionatul European din 2024. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Murat Yakin, antrenorul naționalei Elveției, se vede deja câștigător în grupa I din preliminariile Campionatului European din 2024, grupă din care mai fac parte România, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

Murat Yakin o consideră câștigătoare în grupă pe Elveția: „La locul 2 va fi o bătaie între Israel, România și Kosovo”

Murat Yakin o vede deja câștigătoare a grupei pe Elveția, formația pe care o antrenează. Antrenorul turc se bazează pe un lot în valoare de 192,2 milioane de euro. Venit în 2021 la naționala Elveției, Murat Yakin a mărturisit că România se va bate doar la poziția secundă.

ADVERTISEMENT

„Sunt cât de cât mulțumit, dar toate echipele sunt puternice. La locul 2 va fi o bătaie între Israel, România și Kosovo. Trebuie să fim concentrați. Am învățat că echipele mici îți pot pune probleme și trebuie să ne gândim bine la fiecare meci”, au fost cuvintele lui Murat Yakin după tragerea la sorți.

Selecționerul turc al Elveției a vorbit și despre duelul cu formația pregătită de Edi Iordănescu, partidă pe care o așteaptă cu nerăbdare. „Important e să avem un start bun. Am mulți prieteni în România și abia aștept să joc acolo. Va fi un meci deschis”, a mai spus Murat Yakin.

ADVERTISEMENT

Selecționerul lui Kosovo, despre naționala României: „Știu echipa veche, care era senzațională”

Alain Giresse, selecționerul lui Kosovo, a vorbit de asemenea despre grupa din care echipa sa face parte. Antrenorul francez nu știe cum arată componența lotului României din ultimii ani, ci a amintit de cea din trecut pe care o consideră grozavă.

„E o grupă dificilă pentru Kosovo, dar dacă ne uităm la altele, e bună. Va fi o grupă deschisă. Sperăm să terminăm pe locul 2, să ne calificăm.

ADVERTISEMENT

Naționala noastră e nouă, participăm de puțin timp, dar sper să ne calificăm. Nu știu România de acum, știu echipa veche, care era senzațională”, a spus Alain Giresse.

Euro 2024 este primul turneu final la care Kosovo concurează în calificări, după declararea independenței statului Kosovo.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Edi Iordănescu, după tragerea la sorți: „Avem de produs o calificare! Trebuie să strângem rândurile”

Edi Iordănescu a oferit declarații curajoase după tragerea la sorți de la Frankfurt. Selecționerul României a amintit obiectivul României în această campanie de calificări.

„Avem de produs o calificare, asta îi lipsește suporterului român, celor implicați în fenomen. Dau un mesaj puternic către băieți, trebuie să strângem rândurile!

Până la debutul oficial în campanie, jucătorii trebuie să facă eforturi majore și să se impună acolo unde sunt. Să joace cu eficiență joc de joc, iar la echipa națională să vină cu un tonus bun, încredere și moral.

Depindem de starea lor de moment, avem nevoie ca jucătorii să lupte pentru pozițiile lor la club, iar la națională să dea tot ce au mai bun. În septembrie au arătat semne bune, lucrurile astea ne dau speranță”, a mărturisit selecționerul României.

ADVERTISEMENT