ADVERTISEMENT
News

Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Orban. De ce pleacă, de fapt, românii la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus

Autor: Adrian Baciu | 10.04.2020 | 10:37
Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Orban. De ce pleacă, de fapt, românii la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus
Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Orban. De ce pleacă, de fapt, românii la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Victor Ponta, fostul premier al României, a explicat de ce pleacă românii la munca în Germania. Liderul PRO România a lansat un atac dur la adresa primului ministru Ludovic Orban, despre care spune că minte populația.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Orban. De ce pleacă, de fapt, românii la munca în Germania, în plină pandemie de coronavirus

Ludovic Orban a afirmat joi, 9 aprilie, că Executivul nu are nicio pârghie legală pentru a împiedica cetățenii romani să lucreze la companii din alte țări în perioada pandemiei de coronavirus.

La doar o zi de la această poziție a premierului, unul dintre liderii Opoziției, Victor Ponta, a venit cu o replică și un atac extrem de dur.

ADVERTISEMENT

Fostul șef de la Palatul Victoria spune că Orban minte, iar românii pleacă în Germania pentru că între guvernele celor două țări există un acord semnat.

”Oamenii pleacă pe un acord semnat de Guvernul României și cel al Germaniei. E o minciună ceea ce spune Ludovic Orban. Ne ia de proști și ne minte în față. Cei de la Cluj de ieri și cei de la Iași de azi pleacă pe baza unui acord semnat in urmă cu o săptămână și pe baza Ordonanței 7.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune că poți pleca dacă ai un contract semnat. Regret că domnul Orban ne minte. A primit presiuni din partea Guvernului Germaniei la care a cedat. Dacă noi îi trimitem pe oamenii aceștia sănătoși și îi primim bolnavi, când ne mai putem apuca de muncă?”, a spus Ponta la Antena3.

Ponta: ”Să ținem acești oameni în România”

Tot în legătură cu mâna de lucru exportată de România, Victor Ponta are o poziție similară cu cea a rivalului său politic de la PNL, Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Ponta e de părere că acești oameni care pleacă în aceste zile către alte țări din Europa ar trebui ținuți în țară.

”Resursă mai importantă decât forța de muncă nu există. De ce exportam în fiecare zi oameni care să lucreze în alte țări unde sunt multe cazuri de infecții cu COVID-19?

ADVERTISEMENT

De ce să nu ținem acești oameni în România. Să nu mai lucreze pentru străini Să nu mai exportăm oameni și să producem în țară alimente”, a mai spus liderul PRO România pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!