News

Victor Ponta, noi declarații despre momentul Colectiv. „Nu am vrut ca moartea tragică a unor oameni să fie folosită politic”

Victor Ponta, noi declarații despre momentul Colectiv. Ce spune fostul premier despre demisia sa din fruntea Guvernului, din noiembrie 2015.
28.06.2023 | 22:05
Victor Ponta noi declaratii despre momentul Colectiv Nu am vrut ca moartea tragica a unor oameni sa fie folosita politic
Victor Ponta, noi declarații despre momentul Colectiv. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Victor Ponta, noi declarații despre momentul Colectiv. Fostul premier al României a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Realitatea, despre una dintre cele mai mari tragedii din țara noastră. În urma acestui eveniment,  a fost nevoit să demisioneze din fruntea Executivului.

Victor Ponta, noi declarații despre momentul Colectiv

Politicianul a declarat cu privire la incidentul dramatic din octombrie 2015, că președintele Klaus Iohannis a profitat de tragedie pentru a-l înlătura de la Guvern. Însă, Ponta spune că decizia de la momentul respectiv i-a aparținut.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a mărturisit că a vrut să încheie criza politică între palate. Acesta susține că moartea victimelor a fost folosită în mod politic „de unul care își încheie al doilea mandat de președinte al țării”, făcând referire la Klaus Iohannis.

”Am fost ținta cea mai importantă. Toate dosarele care s-au făcut au fost cu target pe mine și pe cei apropiați. Moartea tragica a unor oameni a fost folosită de unul care își încheie al doilea mandat de președinte al țării.

ADVERTISEMENT

Îi înțeleg pe toți cei care au fost dezamăgiți de mine pentru că mi-am dat demisia după Colectiv. Nu voiam ca moartea unor oameni să fie folosită în mod politic.”, a mărturisit Victor Ponta.

„Nu m-a forțat nimeni să demisionez, ci a fost prea mult”

Fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD) mai spune că a sperat, în tot acest timp, că președintele Klaus Iohannis va plăti, „dar n-a fost așa și nici nu va plăti”. Cu toate acestea, Ponta precizează că nu a fost obligat să demisioneze, dar a procedat în acest fel deoarece „a fost prea mult”.

ADVERTISEMENT

„Nu m-a forțat nimeni să demisionez, ci a fost prea mult. Se întâmplase evenimentul cu Gabi Oprea care i-a omorât pe polițiști, iar eu i-am omorât pe oamenii din Colectiv. Trebuiau să moară oameni numai să plece guvernul meu.

Din păcate, de atunci și până acum am avut 9 premieri. Cu siguranță, niciun premier nu a avut curajul meu. Singura mea speranță este că vremurile lui Kovesi s-au dus”, a adăugat fostul premier Victor Ponta, la emisiunea Culisele Statului Paralel.

ADVERTISEMENT

Incendiul din clubul Colectiv s-a produs pe 30 octombrie 2015. A fost una dintre cele mai mari tragedii din România, în urma căreia 64 de oameni au murit, iar alții au fost răniți. Focul a izbucnit în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity. Artificiile au dus la aprinderea buretelui poliuretanic, iar flăcările s-au extins cu rapiditate în tot clubul.

ADVERTISEMENT
Tags: