Life

Victor Rebengiuc, ultimul rol din carieră. Actorul se retrage de pe scenă după 67 de ani

Victor Rebengiuc, actorul care interpretează un rol principal în piesa de teatru Tatăl, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, a anunțat că se retrage de pe scenă.
08.06.2022 | 19:47
Victor Rebengiuc ultimul rol din cariera Actorul se retrage de pe scena dupa 67 de ani
Victor Rebengiuc se retrage de pe scena teatrului. Actorul are o carieră de 67 de ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Celebrul artist are în spate o carieră de 67 de ani, iar acum simte că este momentul să renunțe. Vedeta a vorbit despre ultimul rol din carieră, mărturisind că nu se mai poate angaja într-o altă producție la cei aproape 90 de ani ai săi.

Victor Rebengiuc se retrage de pe scena teatrului. Actorul are o carieră de 67 de ani

Victor Rebengiuc se retrage de pe scena teatrului și a filmului după foarte multe roluri jucate. Maestrul a anunțat că sănătatea și vârsta nu-i mai permit să-și urmeze marea pasiune, motiv pentru care va renunța curând.

ADVERTISEMENT

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta.

Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!

ADVERTISEMENT

Nu mai vreau să mă insinuez în viața cuiva cu un cadou. Dumnezeu a făcut-o să crească și eu am crescut de la unde erau acum 67 de ani, de când am început cariera asta. A fost un drum și ușor ascendent”, a declarat marele actor pentru postul de televiziune Digi 24.

Victor Rebengiuc, rol principal în piesa Tatăl

Victor Rebengiuc are un rol principal în una dintre cele mai mari piese ale acestui secol, și anume Tatăl, care se joacă pe scena Teatrului Bulandra. Spectacolul va avea avanpremiera pe 11 şi 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

Conform instituției de teatru, premiera piesei din care fac parte și actorii Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu este programată pentru ziua de 24 iunie.

În această producție celebrul actor interpretează rolul unui tată bătrân care îşi caută repere stabile, amintirile sale pierzându-se treptat. Din păcate, din cauza caracterului său irascibil, îngrijitorii îl părăsesc unul după altul.

ADVERTISEMENT

Tatăl este o poveste de familie realistă, emoționantă asupra lumii prin ochii unui bărbat care suferă de demență. Textul a fost laureat al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă în anul 2014 şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier.

ADVERTISEMENT