News

Victorie în instanță pentru firma de videochat a fraților Tate. Ce s-a întâmplat cu amenzile aplicate de Direcția Antifraudă Fiscală

Talisman Enterprises SRL a fost implicată într-un proces în care Fiscul a cerut executatea silită a firmei fraților Andrew și Tristan Tate.
08.02.2023 | 13:17
Victorie in instanta pentru firma de videochat a fratilor Tate Ce sa intamplat cu amenzile aplicate de Directia Antifrauda Fiscala
Frații Tate au fost reținuți la sfârșitul lui 2022. Cei doi au deținut o firmă prin care își derulau afacerile din videochat Colaj foto FANATIK Sursa foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Andrew și Tristan Tate au fost arestați, la finalul lui 2022, la propunerea procurorilor DIICOT, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane. DIICOT a instituit sechestru pe bunurile mobile și imobile ale acestora, iar la descinderea din 29 decembrie, efectuată la vila fraților Tate din Voluntari, au ridicat mai multe ceasuri, dar și sume de bani în lei și valută.

Firma fraților Tate a fost executată silit pentru suma de 27.425 lei

Printre bunurile mobile pe care s-a pus sechestru au fost și firmele pe care frații Tate le-au înregistrat în România, Talisman Enterprises SRL, Emory Andrew Tate and Sons SRL, alte două, War Room Vegas SRL și Spirit House Enterprisess SRL fiind inactive fiscal. La Talisman Enterprises SRL, specializată în activități ale portalurilor web, prin care își derulau afacerile din videochat, Tristan Tate deține 95% din părțile sociale, iar Andrew Tate are 5%.

ADVERTISEMENT

Talisman Enterprises SRL a fost înființată în 2017, iar sediul firmei a fost stabilit în localitatea brașoveană Târlungeni.  În 2021, firma a fost sancționată contravențional de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF Brașov, cu suma de 27.245 lei, pentru neplata unor datorii. Astfel, Fiscul a demarat executatea silită a firmei cu privire la „venituri din amenzi şi alte sancţiuni aplicate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală”.

Pe 30 august 2021, conform datelor de pe portal.just.ro, consultate de FANATIK, Talisman Enterprises SRL a contestat executatea silită la Judecătoria Brașov, susținând că a plătit amenda într-un alt  cont.  “În motivarea contestației, contestatoarea a afirmat că executatea silită se impune a fi anulată parțial deoarece amenda a fost deja efectuată în termenul de 15 zile, iar înscrierea eronată a contului în care trebuia efectuată plata nu poate să-i fie imputabilă, astfel încât atât timp cât a efectuat plata, obligația a fost stinsă și nu poate face obiectul unei executări silite”, se menționează în dosar.

ADVERTISEMENT

„Respinge contestaţia la executarea silită formulată de contestatoarea SC TALISMAN ENTERPRISES SRL în contradictoriu cu intimata ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE BRAŞOV pentru SERVICIUL FISCAL MUNICIPAL SĂCELE. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Braşov”, au decis judecătorii pe 18 mai 2022.

S-a dispus anularea executării silite pentru suma de 12.662,50 lei

„Efectuarea plății într-un cont indicat greșit, cât timp plata i-a și fost restituită nu este de natură să poată fi reținută că a constituit o plată valabilă prin care să fi stins obligația fiscală și să o exonereze pe debitoare de culpă”, se arată în motivarea sentinței de la Judecătoria Brașov. Talisman Enterprises SRL a făcut apel la această decizie, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Brașov, fiind înregistrat pe 12 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului, frații Tate au cedat firma Georgianei Naghel, aflată și ea în arest preventiv, în același dosar. Procesul de la Tribunalul Brașov a avut câteva termene amânate, iar verdictul definitiv a venit pe 19 ianuarie 2023, frații Tate aflându-l în închisoare. A fost un verdict favorabil pentru Talisman Enterprises SRL, care a fost scutită de plata a 12.662,50 lei, aproape jumătate din suma reclamată de Fisc.

“Admite cererea de apel formulată de apelanta SC Talisman Enterprises SRL în contradictoriu cu intimata Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, pentru Serviciul Fiscal Municipal Săcele, împotriva sentinţei civile nr.4118/18.05.2022 a Judecătoriei Braşov, pe care o schimbă în parte, şi în consecinţă: Dispune anularea parţială a executării silite înseşi efectuată de intimată în dosarul de executare silită nr.2961/8/30/3/2021/48870, în ceea ce priveşte suma de 12.662,50 lei (din totalul de 27.245 lei) reprezentând „venituri din amenzi şi alte sancţiuni aplicate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală”, precum şi a actelor de executare silită efectuate în dosarul menţionat, constând în titlul executoriu nr.1501/4.08.2021, somaţia nr.1885/04.08.2021 şi adresele de înfiinţare a popririi, în ceea ce priveşte suma anterior menţionată”, se arată în hotârârea judecătorilor, consultată de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Firma de videochat a fraților Tate avea datorii de 7 milioane lei

„Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Dispune în temeiul art.45 lit. f) din OUG 80/2013 restituirea către contestatoare a taxei de timbru în cuantum de 1.108 lei achitată în ambele cicluri procesuale, aferentă pretenţiilor admise. Obligă intimata la plata sumei de 2.000 lei către apelantă, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în apel, constând în onorariu avocaţial. Definitivă. Pronunţată azi, 19.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se mai menționează în dosar.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, Talisman Enterprises SRL avea datorii de 7.067.522 lei la finalul lui 2021, an în care a înregistrat o cifră de afaceri de 2.218.997 lei și un profit de 0 lei. În 2020, datoriile firmei fraților Tate erau de 4.233.437 lei, cifra de afaceri de 1.989.198 lei, iar profitul net a fost unul negativ, de 666.999 lei. Cel mai bun an al firmei a fost 2017, singurul în care s-a înregistrat profit, dar acesta a fost unul infim, de doar 860 lei.

La dispoziția procurorilor DIICOT, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a aexclusiv nunțat că a preluat în administrare 29 autovehicule şi ceasuri de lux, precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA ce aparțineau fraților Andrew și Tristan Tate. Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare de către ANABI în dosarul fraților Tate este estimată la aproximativ 18 milioane lei, adică aproximativ 3,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT