Life

Victorie pentru George Burcea în dosarul drogurilor. Ce au hotărât judecătorii

Decizie definitivă a instanței în dosarul drogurilor al lui George Burcea. Curtea de Apel București a luat o hotărâre, în favoarea fostului soț al Andreei Bălan.
08.07.2022 | 21:39
Victorie pentru George Burcea in dosarul drogurilor Ce au hotarat judecatorii
Ce a hotărât Curtea de Apel București în dosarul drogurilor al lui George Burcea. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a pronunțat o hotărâre definitivă în dosarul drogurilor al lui George Burcea. Fostul soț al Andreei Bălan a primit o decizie în favoarea sa.

Curtea de Apel București, hotărâre definitivă în dosarul drogurilor al lui George Burcea

După ce actorului i s-au aplicat inițial o amendă de 16.000 de lei și interdicția de a mai circula, fiind depistat pozitiv, la volan, cu  consum de substanțe interzise, acum judecătorii au stabilit amânarea aplicării pedepsei de doi ani, înapoierea permisului auto, dar și dreptul de deplasare cu mașina pe drumurile publice, informează Spynews.

ADVERTISEMENT

”Admite apelul declarat de inculpatul Burcea George Valentin împotriva sentinţei penale nr.28 din data de 21.01.2022, pronunţată de Judecătoria Buftea. Desființează în parte sentința penală atacată și rejudecând, în fond: stabileşte pentru inculpatul Burcea George Valentin pedeapsa amenzii penale în cuantum de 16 000 lei (200 de zile amendă x 80 lei), pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

 Amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

ADVERTISEMENT

Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Inlatura aplicarea pedepsei complementare, constand in interzicerea exercitarii dreptului prevazut de art.66 alin.1 lit.i Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, este decizia Curții de Apel București.

George Burcea recunoaște că a consumat droguri

George Burcea a fost prins drogat la volan în 2020. Totul s-a întâmplat în perioada când a decis să divorțeze de Andreea Bălan, alături de care are două fiice.

ADVERTISEMENT

În emisiunea online, ”În Oglindă”, actorul a recunoscut că a consumat droguri. El a precizat că era într-un moment dificil din viață și că ar fi făcut acest gest o singură dată.

”Episodul cu stupefiante, da, a fost real! S-a întâmplat o singură dată și da, îl regret! A fost o perioadă destul de dificilă pentru mine. Acel lucru nu s-a mai repetat, acum sunt în tot felul de teste și alte lucruri. Îmi pare rău ca s-a ajuns atunci în acel punct. Cu siguranță, a fost nevoie să se întâmple, viața avea să îmi dea o lecție.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, foarte mulți oameni recurg la astfel de gesturi când se simt singuri, abandonați, singuri într-o problemă. Da, m-am simțit abandonat și de asta m-am dus într-o altă zonă. De asta am avut o scăpare”, a spus George Burcea la ”În Oglindă”.

ADVERTISEMENT