Life

Video bizar. Mai multe oi s-au învârtit 12 zile în cerc. Care ar putea fi explicația

O turmă de oi s-a învârtit în cerc timp de 12 zile fără oprire. Fenomenul straniu a avut loc în China și a fost surprins de camerele de supraveghere.
19.11.2022 | 14:49
Video bizar Mai multe oi sau invartit 12 zile in cerc Care ar putea fi explicatia
Mai mute oi s-au învârtit în cerc timp de câteva zile. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un fenomen straniu s-a produs în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei. Zeci de oi s-au învârtit în cerc timp de 12 zile fără oprire. Specialiștii au explicat posibilele cauze, dar amatorii de teorii ale conspirației au propriile idei.

Zeci de oi s-au învârtit în cerc timp de aproape două săptămâni. Fenomenul straniu a avut loc în China

Imagini greu de crezut au fost surprinse la o fermă din China, situată în regiunea Mongoliei Interioare. Zeci de oi s-au învârtit în direcția acelor de ceasornic, formând un cerc aproape perfect, timp de 12 zile fără oprire.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a atras și mai mult atenția amatorilor de teorii ale conspirației a fost faptul că fenomenul bizar nu s-a produs în toate țarcurile, ci doar în cel cu numărul 13, cu toate că la fermă există 34 astfel de adăposturi.

Proprietara acestora, numită Miao, a susținut că spectacolul a început cu doar câteva oi și abia apoi s-au alăturat și celelalte.

ADVERTISEMENT

Videoclipul a fost făcut public pe o rețea de socializare de publicația People’s Daily, însoțit de lămuriri. Astfel, chiar dacă s-a ajuns la concluzia că oile cu pricina sunt sănătoase, nu se știe de la ce a pornit comportamentul lor din ultimele zile.

Animalele s-au pus în mișcare pe 4 noiembrie și nu s-au oprit până pe data de 16, dar nu se știe dacă au luat pauze pentru a mânca sau a bea apă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au dezvăluit că cel mai plauzibil scenariu este ca oile să sufere de o afecțiune numită Listerioză sau boala circulară.

„Inițial, animalele afectate sunt anorectice, deprimate și dezorientate. Ele se pot îndreptat spre colțuri, se pot sprijini de obiecte staționare sau se pot roti spre partea afectată a creierului”, conform manualului Merck, citează Kanal D. 

ADVERTISEMENT

În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a silozului stricat sau de calitate scăzută. Totuși, la oi și capre, moartea are loc în maxim 48 de ore de la apariția primelor simptome, scrie nypost.com.

ADVERTISEMENT
Tags: