News

Video. Catastrofă aviatică în Austria. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în munți

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din Austria, cu patru persoane la bord, toate fiind găsite decedate
25.11.2023 | 21:51
Video Catastrofa aviatica in Austria Un avion de mici dimensiuni sa prabusit in munti
Accidentul aviatic s-a soldat cu moartea a patru persoane/ Foto: laumat.at
ADVERTISEMENT

Poliția austriacă a anunțat găsirea a patru cadavre după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă din vestul Austriei, în apropiere de Grünau im Almtal, în landul Austria Superioară, informează AFP, preluată de Agerpres.

Tragedia a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului, iar după localizarea epavei avionului, echipele de salvare au trebuit să intervină într-o zonă dificlă, muntoasă. Intervenția a fost îngreunată și din cauza ninsorilor abundente din regiune.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns la locul catastrofei, echipele de intervenție au găsit trupurile neînsuflețite a patru persoane care, deocamdată nu au putut fi identificate. Site-ul Aviation Safety Network scrie că avionul ar fi un monomotor Rockwell Commander 112B, care decolase de pe aeroportul Pribram (Cehia) şi se îndrepta spre oraşul croat Medulin.

O altă catastrofă aviatică a avut loc pe 10 noiembrie în Marea Mediterană, unde un avion militar al marinei Statelor Unite s-a prăbușit în urma unei defecțiuni tehnice. Comandamentul american din Europa (EUCOM) a anunțat că toți cei cinci militari aflați la bord și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Conform datelor disponibile, aeronava va efectua o manevră de realimentare în zbor, iar ca urmare a unei defecțiuni tehnice s-a prăbușit în mare. Nu este specificat tipul de aeronavă care a căzut în Mediterana. Potrivit rapoartelor oficiale, prăbușirea avionului nu are nicio legătură cu vreun atac inamic.

În timpul realimentării de rutină în aer, ca parte a antrenamentului de luptă, o aeronavă militară americană cu cinci militari la bord a întâmpinat o problemă tehnică și s-a prăbușit în Marea Mediterană. Toate cele cinci persoane de la bord au murit”, se spunea în comunicatul EUCOM.

ADVERTISEMENT

În România, ultimul incident aviatic major a avut loc în luna iulie a acestui an când un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit între localitățile Râșnov și Tohanu Nou, pilotul aparatului, un bărbat de 66 de ani pierzându-și viața.

Cu puțin timp în urmă, Poliția Orașului Zărnești a fost sesizată cu privire la faptul că un avion de mici dimensiuni, ultra ușor, s-ar fi prăbușit în apropierea DN 73, km 115 + 400, între localitățile Râșnov și Tohanu Nou, din județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, pilotul, un bărbat de 66 de ani, din localitatea Râșnov, ce se afla singur în avion, a suferit leziuni incompatibile cu viața”, se spunea într-un comunicat de presă remis de IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT