News

Avion de mici dimensiuni, prăbușit în județul Brașov. Pilotul a murit

Deși la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, pilotul de 66 de ani a murit
22.07.2023 | 11:58
Avion de mici dimensiuni prabusit in judetul Brasov Pilotul a murit
Avion de mici dimensiuni, prăbușit în județul Brașov. Sursa foto: ISU Brașov
ADVERTISEMENT

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă dimineața în județul Brașov, între localitățile Râșnov și Tohanu Nou, pilotul aparatului, un bărbat de 66, pierzându-și viața.

Avion prăbușit în județul Brașov

Sâmbătă dimineața, puțin înainte de ora 11.00, autoritățile au anunțat prăbușirea unui avion de mici dimensiuni în județul Brașov. La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost trimise un echipaj SMURD, o ambulanţă SAJ, 2 autospeciale de stingere, 1 echipaj de descarcerare, dar și un elicopter SMURD. Echipajele ajunse la fața locului au încercat să salveze viața pilotului, aplicând manevre de resuscitare.

”Aparat de zbor prabuşit între localitatile Râşnov şi Tohan. În urma producerii evenimementului a rezultat o victimă de sex masculin, inconştientă. În acest moment i se aplică manevre de resuscitare de către personalul medical”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Brașov.

ADVERTISEMENT

Din păcate pilotul aeronavei, un bărbat de 66 de ani, nu a putut fi salvat, fiind declarat mort. IPJ Brașov a transmis că autoritățile efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

„Cu puțin timp în urmă, Poliția Orașului Zărnești a fost sesizată cu privire la faptul că un avion de mici dimensiuni, ultra ușor, s-ar fi prăbușit în apropierea DN 73, km 115 + 400, între localitățile Râșnov și Tohanu Nou, din județul Brașov. Din nefericire, pilotul, un bărbat de 66 de ani, din localitatea Râșnov, ce se afla singur în avion, a suferit leziuni incompatibile cu viața”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT

Accident similar anul trecut în Giurgiu

Anul trecut, în luna august, un avion similar, de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Giurgiu, în apropierea localității Lețca Nouă. În urma accidentului, pilotul dar și o tânără de 28 de ani, ce primise acel zbor cadou din partea iubitului, și-au pierdut viața.

Pilotul aeronavei a fost Valentin Anghel, chiar directorul aerodromului din Letca Nouă. Avionul s-a prăbușit la scurt timp după decolare, iar pilotul și tânăra de 28 de ani nu au putut fi salvați, trupurile lor fiind găsite carbonizate de către echipele de salvare ajunse la fața locului.

ADVERTISEMENT

La scurtă vreme după acest incident, mai puțin de 24 de ore, un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe lacul Colibiţa, din județul Bistrița-Năsăud. Pilotul avionului, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma impactului, însă pasagerul aeronavei, un german în vârstă de 45 de ani, a scăpat fără răni serioase.

ADVERTISEMENT