News

Video. Ce a pățit un bărbat care n-a dorit să fie eliberat din penitenciar. Șoferii din Găești nu au avut răbdare cu el

Polițiștii din Găești au fost nevoiți să intervină marți seara într-o situație mai puțin întâlnită și care l-a avut în prim-plan pe un fost deținut al penitenciarului din zonă.
12.10.2022 | 13:32
Video Ce a patit un barbat care na dorit sa fie eliberat din penitenciar Soferii din Gaesti nu au avut rabdare cu el
Foarte atașat de penitenciar. Cazul incredibil al unui deținut recent eliberat. Foto: fsanp.ro
ADVERTISEMENT

Conform presei locale, chiar în ziua în care a fost eliberat din Penitenciarul Găești, deținutul a refuzat să iasă din celula în care și a executat condamnarea pentru omor.

A vrut să rămână în penitenciar deși fusese eliberat

După mai multe discuții, el a ieșit în cele din urmă din închisoare. Totuși, când a ajuns pe stradă, el a decis să protesteze într-un mod inedit. Astfel, s-a întins pe asfalt și a blocat traficul rutier, conform jurnaliștilor de la cronica-gaestiului.ro.

ADVERTISEMENT

Gestul său a atras nemulțumirea participanților la trafic, printre care se afla și un căruțaș. De asemenea, din cauza protestului față de eliberarea din penitenciar, a fost blocată și circulația unui TIR.

Băiat frumos, băiat puternic. Bă, du-te la muncă!”, a spus unul dintre localnici. ”El vrea să intre înapoi. Hai, băi nene, dă-te la o parte”, a fost reacția altuia.

ADVERTISEMENT

Pune-l, mă, în căruță! Ho, că nu ai ce să îi faci”, a mai spus un alt bărbat.În cele din urmă, protestatarul a fost luat pe sus și așezat pe marginea drumului. Ulterior, la fața locului au ajuns și polițiștii din Găești.

Reținut și amendat de oamenii legii

La data de 11 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti s-au deplasat în faţa Penitenciarului Găeşti, unde au identificat un bărbat, de 39 de ani, eliberat pe parcursul acestei zile, care nu ar fi vrut să părăsească penitenciarul.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică“, se arată în comunicatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Nu au fost aflate motivele care l-au determinat pe fostul deținut să apeleze la acest protest. Altfel, amintim că în acest an, la 5 ianuarie, un deținut era găsit mort într-un grup sanitar din Penitenciarul Găești.

ADVERTISEMENT

Bărbatul decedat avea 41 de ani, avea sănătatea slăbită din cauza unor afecțiuni și fusese încarcerat pentru trafic și consum de droguri. Înainte de a-și lua viața, el făcuse o cerere de eliberare condiționată, dar solicitarea i-a fost refuzată.

ADVERTISEMENT