News

Video. Chef în uniforma Poliției la o nuntă din Vaslui. Două femei au luat parte la ”dansul găinii”. Anchetă la IPJ

Este anchetă la IPJ Vaslui, după ce două femei au îmbrăcat uniforma Poliției la o nuntă. Acestea au fost filmate luând parte la ”dansul găinii”, o tradiție locală.
06.11.2022 | 20:42
Video Chef in uniforma Politiei la o nunta din Vaslui Doua femei au luat parte la dansul gainii Ancheta la IPJ
Două infirmiere de la Spitalul Județean Vaslui, îmbrăcate în polițiste la o nuntă. Sursa foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou scandal la nivelul Poliției Române. Două femei, care ar fi ”împrumutat” hainele instituției, au fost filmate la o nuntă din județ.

Două infirmiere de la Spitalul Județean Vaslui, îmbrăcate în polițiste la o nuntă

Un site local din Vaslui a publicat o serie de imagini, care inițial au fost distribuite pe TikTok, în care apar două femei îmbrăcate în polițiste dansând la un eveniment privat.

ADVERTISEMENT

Conform NewsVaslui.ro, protagonistele clipului ar fi infirmiere la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

În filmarea surprinsă la o nuntă, cele două femei sunt îmbrăcate în uniforma de polițist. Ele au inclusiv o caschetă. În timp ce dansează, una dintre ele apare ținând o tavă cu o găină.

ADVERTISEMENT

Se pare că ar fi vorba de obiceiul ”jocul găinii”, unul întâlnit la nunțile din anumite regiuni ale țării.

Anchetă deschisă de IPJ Vaslui după aceste imagini. Ce prevede legea în legătură cu hainele instituției

Ordinul nr. 152/2010 pentru modificarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrului Administrației și Internelor nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor face precizări clare privind purtarea uniformei de polițist.

ADVERTISEMENT

”Se interzice purtarea, în orice situaţie, de către persoane neautorizate a uniformei de poliţie sau a unor articole din compunerea uniformelor de poliţie.

Nerespectarea regulilor referitoare la ţinută şi portul uniformei de poliţie atrage răspunderea juridică a poliţistului, în condiţiile legii”, spune legea.

ADVERTISEMENT

În urma imaginilor din social-media, IPJ Vaslui anunță efectuarea unor verificări, iar la finalizarea acestora urmând a fi ”dispuse măsuri legale”.

”Cu privire la postarea apărută în spațiul public, pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: cele două persoane prezentate nu sunt angajate ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări urmând ca, la finalizarea acestora, sa fie dispuse măsuri legale”, a precizat inspector Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT