News

Video. Dublă lovitură cu rachete a rușilor în Odesa: 14 morți și zeci de răniți

Zi sângeroasă pe frontul din Ucraina: la Odesa, o dublă lovitură cu rachete a rușilor s-a soldat cu 14 morți și zeci de răniți.
15.03.2024 | 18:02
Video Dubla lovitura cu rachete a rusilor in Odesa 14 morti si zeci de raniti
Rușii, bombardamente masive în Odesa: 14 morți și aproape 50 de răniți după o dublă lovitură cu rachete. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ucraina a trecut printr-o nouă zi de război sângeroasă, după ce un atac masiv cu rachete al rușilor a adus cel puțin 14 morți și zeci de răniți, la Odesa. Printre morți se numără inclusiv personal medical.

Rușii, bombardamente masive în Odesa: 14 morți și aproape 50 de răniți după o dublă lovitură cu rachete

Într-o perioadă în care în Rusia se desfășoară alegeri prezidențiale, în urma cărora președintele Vladimir Putin va obține încă un mandat, pe frontul din Ucraina continuă măcelul.

ADVERTISEMENT

Vineri, cel puțin 14 persoane au fost ucise într-un dublu atac rus cu rachetă la Odesa, în sudul statului vecin. O parte dintre salvatorii care au intervenit au fost loviți de o a doua rachetă.

Din datele autorităților ucrainene, un paramedic și un lucrător se numără printre morți. Alte aproape 50 de persoane au fost rănite, precizează oficialii locali citați de Sky News.

ADVERTISEMENT

Sunt și răniți grav printre medici și salvatori. Numărul total al victimelor ar putea fi unul mult mai mare”, a spus guvernatorul regional, Oleg Kiper, pe Telegram.

Încă de la orele după-amiezii zilei de vineri, forțele aeriene ucrainene au emis o alertă anti-aeriană care anunța un posibil atac cu rachete balistice. Odesa a fost mult timp ținta atacurilor rusești.

ADVERTISEMENT

Imaginile de la locul atacului au arătat urmările bombardamentului. Pe filmări se observă cum mai mulți oameni sunt transportați de la fața locului către serviciile de urgență, unii având arsuri extrem de grave.

Zi de doliu în Odesa

În urma acestei tragedii, guvernatorul Kiper a anunțat că sâmbătă, 16 martie, este zi de doliu la Odesa. Este a doua oară în mai puțin de două săptămâni când se întâmpla asta în regiune. Pe 2 martie, o dronă rusească a lovit un bloc înalt și a ucis 12 oameni, inclusiv 5 copii.

ADVERTISEMENT

După masacrul de vineri, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat un mesaj pe rețeaua socială X (fostul Twitter). Aceasta a condamnat atacul armatei lui Putin și a spus că Ucraina are nevoie de ajutor urgent pentru a se apăra și pentru a apăra pacea în Europa. ”Inima mea este alături de Odesa”, a scris Maia Sandu.

ADVERTISEMENT