News

Video. Explozii de origine necunoscută zguduie clădirile de pe insula Roosevelt, în apropiere de Manhattan, New York

Video. Explozii puternice și clădiri care se cutremură pe insula Roosevelt din New York. Pompierii intervin de urgență, locuitorii sunt în panică
02.01.2024 | 18:03
Video Explozii de origine necunoscuta zguduie cladirile de pe insula Roosevelt in apropiere de Manhattan New York
Pompierii au intervenit masiv după mai multe explozii de origine necunoscută / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Mai multe explozii de origine necunoscută au fost raportate marți pe insula Roosevelt, în apropiere de cartierul Manhattan din New York. Acestea au provocat cutremure în mai multe clădiri din zonă.

Mai multe explozii, clădirile s-au clătinat

Marți, mai multe echipe de salvatori și pompieri lucrează pe insula Roosevelt din New York. Au fost raportate mai multe explozii în zonă și s-au semnalat vibrații în clădirile de pe insula Roosevelt, din Manhattan și Queens, în New York, SUA.

ADVERTISEMENT

Pompierii acționează în protocol de urgență

De asemenea, au fost raportate mai multe întreruperi de energie electrică. Cauza exploziilor nu este încă cunoscută. Pompierii au lansat un protocol de intervenție de urgență după ce „trei bubuituri și zgâlțâieli” au fost resimțite marți dimineața devreme pe insula Roosevelt din New York.

Echipajele au fost chemate la blocul 580 de pe Main Street, la sud de podul de pe Roosevelt Island, cu puțin înainte de ora 6 dimineața, după ce au primit informații despre o explozie și zguduiri într-o clădire, a declarat Departamentul pompierilor din New York pentru DailyMail.

ADVERTISEMENT

Curentul electric, întrerupt în mai multe clădiri

Locuitorii din Roosevelt Island au declarat că au fost treziți în această dimineață de cel puțin „trei explozii și zguduituri”. Pompierii rămân la fața locului și „încearcă să găsească sursa” posibilelor explozii, potrivit sursei citate.

Poliția din New York a declarat că exploziile ar fi putut fi cauzate de un transformator electric. Echipele de intervenție în caz de urgență au „raportat că au simțit vibrații” atât în Roosevelt Island, Manhattan, cât și în Queens și ar fi cerut firmei de energie Con Edison „să se ocupe de întreruperile de curent în mai multe clădiri”.

ADVERTISEMENT

Nu au fost raportați răniți

Nu au fost raportați răniți în urma incidentului, iar ancheta este în curs de desfășurare.  Videoclipurile postate au arătat o prezență numeroasă a serviciilor de urgență la fața locului, cu mai multe camioane de pompieri și vehicule de poliție pe Main Street.

Locuitorii de pe insulă au declarat că pereții locuințelor lor s-au cutremurat, în timp ce persoane de la o distanță de până la Astoria, de peste East River, au declarat că zgomotul puternic i-a trezit.

ADVERTISEMENT

„A fost foarte zgomotos”, a declarat un locuitor al insulei. „Pereții s-au zguduit și se auzea cum îmi zdrăngăneau ferestrele”. Un locuitor din Astoria a declarat că explozia a fost atât de puternică încât s-a simțit ca și cum „un camion de mare tonaj ar fi intrat în clădirea noastră”.

ADVERTISEMENT