Sport

Video. Florin Talpan, dezvăluiri explozive despre întâlnirea reprezentanților CSA Steaua şi FCSB, de marți

Florin Talpan a ieșit la atac după încheierea negocierilor dintre FCSB și CSA Steaua pentru stadionul Ghencea. Juristul a adus acuzații grave.
18.07.2023 | 19:12
Video Florin Talpan dezvaluiri explozive despre intalnirea reprezentantilor CSA Steaua si FCSB de marti
Cum a răspuns Florin Talpan în momentul în care a fost întrebat dacă Bichir se teme de Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Marți seară s-a încheiat a doua rundă de negocieri între oficialii celor de la FCSB și CSA Steaua pentru punerea la dispoziție a stadionului Ghencea pentru derby-ul FCSB – Dinamo. Florin Talpan a ieșit la atac după negocieri și a adus acuzații Jandarmeriei Române și Ministerului de Interne.

Florin Talpan, după ședința din Ghencea: „Nu se va semna nici un contract. Am muncit 23 de ani”

În exclusivitate pentru FANATIK, Florin Talpan a comentat în termeni duri prezența avocatului Dan Idita și vicepreședintelui Iulian Gheorghișor la sediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru negocierea închirierii stadionului Steaua. Juristul de la CSA Steaua este convins că nu se va semna contractul pentru ca FCSB să revină în Ghencea la derby-ul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Avocatul Dan Idita și celălalt, Gheorghișor, nu au ce căuta acolo, sunt de rea credință. Eu nu știu de ce vin, nu îi vrea nimeni din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua și vin. Așa a stat pe capul nostru în ultimele două săptămâni. Asta s-a întâmplat. La concret, nu s-a semnat nici un contract și nu se va semna.

Nu se va semna nici un contract. Credeți-mă, eu am muncit 23 de ani și nu cred că nimeni în cadrul Ministerului Apărării Naționale nu poate să facă presiuni peste noi să închiriem această bază sportivă, care este a Clubului Sportiv al Armatei Steaua și să îl lăsăm pe Gigi Becali, care este de rea credință și vrea să ne fure identitatea, să vină să joace în Ghencea.

ADVERTISEMENT

Gândiți-vă și dumneavoastră, vor veni în Ghencea suporterii FCSB or să strige că ei sunt Steaua, că nu știu ce și multe alte chestii. Cine își asumă lucrul ăsta? Nu vreau să îl primim pe Gigi Becali în Ghencea. Nu se înțelege lucrul ăsta? Am fost foarte clar, foarte clar în toate postările mele de pe blog și ce se mai dorește, ce se mai vrea.

„Gigi Becali a adus un prejudiciu de 37 de milioane de euro statului român”

Și o altă întrebare pe care aș vrea să o pun ministrului de Interne și vă rog, poate, prin intermediul dumneavoastră, să îi puneți ministrului de Interne aceste întrebări. Cum este posibil ca Jandarmeria să permită clubului FCSB să încalce Legea 4/2008, care obligă organizatorul de competiții să nominalizeze, spune în lege, cel puțin 5 zile stadionul pe care joacă? Păi nu poate așa ceva?

ADVERTISEMENT

Deci eu văd că toate autoritățile statului de prim ministru, miniștri, jandarmerie vor să îl ajute pe Gigi Becal. Aici am ajuns să-l ajutăm pe Gigi Becali. Da cine e Gigi Becali? Gigi Becali a făcut atâta rău și a adus acel prejudiciu statului român de 37 milioane de euro, pe care să-l plătească. Așa încât un pas foarte mare l-am câștigat la Tribunalul București. De ce trebuie să plătească prejudiciu pe 10 ani?”, a declarat Florin Talpan, pentru FANATIK.

„Știm și noi la Liga Profesionistă de Fotbal cine este acolo”

„Și, bineînțeles, în altă ordine de idei. Dacă vă uitați pe site-ul lor oficial, ei în continuare se laudă cu palmaresul nostru. Dar cum să îi lăsăm pe ei să vină să joace? Sunt de rea credință, deci nu au ce căuta. Și îl rog pe ministrul Apărării, rog toate instituțiile statului să terminăm odată cu presiunile.

ADVERTISEMENT

Auziți? M-am săturat de derogări și știm și noi la Liga Profesionistă de Fotbal cine este acolo, finul Argăseală sau mai știu eu ce rudenii sunt. Justin Ștefan, care venea cu mine când Gigi Becali nu și-a plătit chiria. Justin Ștefan a fost avocatul FCSB-ului. Mie îmi spuneți de Justin Ștefan?

Ce poliță de asigurare? Nu că vine, că plătește nu știu ce. Ce-i asta? Nu poate fi cu o rețea de asigurare? Asta a cerut comisia, nu alta. George Becali și Argăseală și toți cei din staff-ul lor. Ce să caute altcineva aici? 

Nu spuneți că am un șef plătit nu știu unde. Nu, nu, să nu se semneze contracte. Este clar stabilit, ce să mai discutăm? Eu nu înțeleg de ce, dacă ei sunt de rea credință și nimeni nu îi vrea. Da, nu le e rușine? Un milion de euro trebuie să se plătească”, a mai spus Florin Talpan, pentru FANATIK.

„Autoritățile statului de ce nu iau măsuri împotriva acestui personaj”

„Orice este posibil. Să vină (n.r. miercuri la negocieri), dar vin degeaba, pentru că acest contract nu se va semna. Gigi Becali trebuie să vină cu acea poliță de asigurare și trebuie să respecte tot ce i s-a solicitat să dea comunicat, să spună da. Notificăm Liga Profesionista de Fotbal, Federația Română de Fotbal și UEFA că noi suntem FCSB și nu deținem palmares.

 Să respecte lucrul ăsta Gigi Becali și după să ne dea prejudiciul. Sa-și retragă acțiunile din instanță atât de la tribunal, cât și cererea care a avut-o la Oficiul European de Proprietate. Nu-i mai este rușine și autoritățile statului de ce nu iau măsuri împotriva acestui personaj?

Gigi Becali a afirmat mai devreme că a vorbit cu șeful Jandarmeriei. A venit șeful Jandarmeriei la el, ceva de genul ăsta, poate. Adică șeful Jandarmeriei răspunde și de raportul lui Gigi Becali. De când Jandarmeria îi servește interesele FCSB și ale lui Gigi Becali?

De când Jandarmeria cheltuiește pe banii publici și patrulează prin fața stadionului când nu e niciun suporter? De când lucrul ăsta să-l apere pe Argăseală? Pe Gheorghișor”, a mărturisit Florin Talpan.

Florin Talpan, acuzații dure: „Jandarmeria Română și Ministerul de Interne apără FCSB”

Florin Talpan susține că timpul, din punct de vedere legal, pentru semnarea contractului pentru închirierea arenei a expirat pentru FCSB. Juristul celor de la CSA Steaua a adus acuzații dure după ce Gigi Becali a mărturisit că în proporție de 99% derby-ul FCSB – Dinamo se va juca în Ghencea.

„JANDARMERIA ROMÂNĂ si MINISTERUL DE INTERNE apără FC FCSB. Potrivit Legii nr. 4 / 2008 organizatorul meciului, adică societatea FC FCSB SA, era OBLIGATĂ să declare către Jandarmerie, CU CEL PUŢIN 5 ZILE ÎNAINTE, locul de desfăşurare al partidei. Societatea Fotbal Club FCSB SA a depășit deja termenul prevăzut de lege.

Iată care erau obligațiile FC FCSB potrivit Legii nr. 4 / 2008 Capitolul II. Obligaţiile organizatorului de competiţii sau de jocuri sportive Articolul 10 (1) Pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de asigurare a ordinii şi siguranţei spectatorilor în arena sportivă, organizatorul de competiţii sau de jocuri sportive are următoarele obligaţii:

a) să declare la unitatea de jandarmi competentă teritorial, cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării, jocurile sportive al căror grad de risc preliminar este unul dintre cele prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. b)-d); unitatea de jandarmi, după stabilirea gradului de risc, înştiinţează administraţia publică locală despre data desfăşurării jocului sportiv, urmând ca reprezentanţii acesteia să dispună măsurile prevăzute la art. 15 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată”, a transmis Florin Talpan.

Florin Talpan cere explicații: „Solicităm Ministerului de Interne si Jandarmeriei Române să respecte legea”

În continuare, Florin Talpan a cerut explicații din partea Jandarmeriei Române și Ministerului de Interne. Gigi Becali a dezvăluit la TV că șeful Jandarmeriei Române l-a asigurat că nu va exista niciun incident la derby-ul FCSB – Dinamo din Ghencea. „Solicităm Ministerului de Interne si Jandarmeriei Române să respecte legea.

Solicită Ministerului de Interne si Jandarmeriei Române să lămurească public dacă: 1) A înaintat clubul FC FOTBAL CLUB FCSB S.A. o adresă de informare prin care declară la unitatea teritorială de Jandarmi stadionul aferent desfășurării partidei FC FCSB – SC Dinamo 1948 din etapa a II-a a Superligii de Fotbal? 2) A fost deja aprobat planul de pază al evenimentului în cauză?

Este necesară această lămurire întrucât finanțatorul clubului FC FCSB a anunțat public faptul că galeria echipei oaspete va fi poziționată în Peluza SUD a Stadionului Steaua. Vă reamintim că planul de acțiune se aprobă abia DUPĂ momentul în care clubul organizator trimite Jandarmeriei adresa prin care anunță stadionul pe care se va desfășura meciul de fotbal.

Solicităm Ministerului de Interne si Jandarmeriei Române să respecte legile acestei țări. Solicităm MAI si Jandarmeriei Române să nu încalce legile în vigoare pentru a favoriza societatea privată S.C. Fotbal Club FCSB S.A. în această cauză”, a spus Florin Talpan.

Florin Talpan promite ca FCSB - Dinamo nu se va juca in Ghencea

ADVERTISEMENT