Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

FCSB – Dinamo nu se joacă în Ghencea. CSA n-a fost de acord cu biletul la ordin

Derby-ul dintre FCSB și Dinamo a născut discuții ample din pricina locului de disputare, iar FANATIK a aflat că varianta ca meciul să aibă loc în Ghencea a căzut definitiv.
19.07.2023 | 14:03
FCSB  Dinamo nu se joaca in Ghencea CSA na fost de acord cu biletul la ordin
FCSB - Dinamo se joacă în Ghencea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
19-07-2023
11:15

FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea

Este sigur că derby-ul FCSB – Dinamo, din etapa a 2-a a SuperLigii, nu se va disputa pe stadionul din Ghencea, în ciuda faptului că s-a vehiculat mult timp această variantă.

Din informațiile FANATIK, vicecampioana României nu a ajuns la un acord cu Ministerul Apărării Naționale cu privire la biletul la ordin, astfel că ”roș-albaștrii” trebuie să-și găsească o altă ”casă” pentru întâlnirea cu marii rivali.

Gigi Becali a fost dezamăgit de această veste şi a declarat pentru FANATIK că cei de la CSA Steaua nu au vrut să închirieze stadionul, iar după ce latifundiarul a acceptat toate clauzele, “militarii” s-au răzgândit.

19-07-2023
10:41

Ştefan Bichir, anunţ de ultimă oră: "Nu mai discutăm!"

Ştefan Bichir, comandantul CSA Steaua, a declarat că sunt şanse bune ca meciul FCSB – Dinamo să se dispute în Ghencea, dar pentru asta roş-albaştrii trebuie să vină cu încă două documente: poliţa de asigurare care acoperă despăgubiri, în valoare de 250.000 de euro, şi biletul la ordin avalizat, în valoare de 750.000 de euro: 

„Nu mai discutăm. Aşteptăm să vină cu asigurarea și biletul la ordin. Momentan nu au prezentat aceste documente”, a spus Bichir pentru as.ro

18-07-2023
15:52

Florin Talpan îl contrazice pe Becali: "Nu se va semna contractul"

Deși Gigi Becali anunța că totul este rezolvat și FCSB – Dinamo nu se va juca în Ghencea, Florin Talpan nu este de acord. Într-o declarație oferită pentru FANATIK, Talpan a explicat că nu s-a semnat încă niciun contract și nici nu se va întâmpla asta:

“Nu se va semna nici un contract. Credeți-mă, eu am muncit 23 de ani și nu cred că nimeni în cadrul Ministerului Apărării Naționale nu poate să facă presiuni peste noi să închiriem această bază sportivă, care este a Clubului Sportiv al Armatei Steaua și să îl lăsăm pe Gigi Becali, care este de rea credință și vrea să ne fure identitatea, să vină să joace în Ghencea”, a spus Talpan pentru FANATIK.

Florin Talpan promite ca FCSB - Dinamo nu se va juca in Ghencea

18-07-2023
14:01

Gigi Becali, de acord cu toate condiţiile: "Validăm toate! Doar să semneze contractul"

Gigi Becali a declarat că a fost de acord cu toate cerinţele celor de la CSA Steaua privind închirierea stadionului Ghencea, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, şi mai rămâne doar semnarea contractului: “Validăm toate să dăm drumul odată. Eu am făcut cum au vrut ei. Doar să semneze contractul. Azi sau mâine se semnează contractul. Lucrurile intră la normal. Eu sunt 99,99. Să nu vină la Talpan. A fost Talpan, dar nu l-au luat în seamă:  «Nu semnați că ne fură hoții, ne fură hoții»”, a spus Gigi Becali la Digisport. 

18-07-2023
11:14

Florin Talpan, reacţie pentru FANATIK: "Nu pot să vorbesc! Lăsaţi-mă în pace"

Florin Talpan a evitat presa la ieşire. El a plecat cu o dubă de la Clubul Sportiv al Armatei. Contactat de FANATIK, juristul CSA Steaua a declarat: “Nu pot să vorbesc! Lăsaţi-mă în pace!”

18-07-2023
10:49

Florin Talpan s-ar fi răstit la jandarmi în timp ce negocierile pentru închirierea stadionului sunt în toi!

Florin Talpan nu a fost invitat negocierile dintre CSA Steaua şi FCSB pentru închirierea stadionului Steaua. Juristul celor de la CSA Steaua a fost surprins de reporterul FANATIK în timp ce se certa cu jandarmii. Talpan ţipa la oamenii de ordine şi a plecat val-vârtej de la unitate, probabil nemulţumit că a fost sărit de la negocieri. 

Florin Talpan se ceartă cu jandarmii
Florin Talpan se ceartă cu jandarmii
Florin Talpan se ceartă cu jandarmii
Florin Talpan se ceartă cu jandarmii

18-07-2023
09:00

FCSB - Dinamo, pe stadionul Steaua! Anunţul făcut în direct la FANATIK SUPERLIGA

Derby-ul dintre FCSB şi Dinamo se va juca pe stadionul Steaua. În cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, realizatorul Horia Ivanovici a declarat că Gigi Becali a acceptat condiţiile de închiriere şi derby-ul se va disputa pe stadionul de 100 de milioane de euro. La negocierile cu cei de la CSA, din partea FCSB a fost preşedintele Valeriu Argăseală.  

Din informaţiile FANATIK, din partea CSA Steaua participă patru persoane la negocieri, dar foarte important, juristul Florin Talpan este exclus de la discuţii. Din partea FCSB sunt Vali Argăseală, Iulian Gheorghişor şi un avocat. 

FCSB - Dinamo se joacă pe Ghencea

11-07-2023
18:42

CSA Steaua, poziție oficială după ce FCSB a primit undă verde să joace în Ghencea

CSA Steaua Bucureşti a confirmat informaţia în privinţa accesului FCSB pe Stadionul din Ghencea. Departamentul de comunicare a oferit o precizare în numele clubului sportiv.

„PRECIZARE

Solicitarea echipei SC  FC FCSB SA de punere la dispoziţie a stadionului ‘Steaua’, pentru disputarea partidei FCSB-Dinamo 1948, din 22.07.2023, a fost aprobată la nivelul conducerii Ministerului Apărării Naţionale, instituţia care este administratorul stadionului”, a transmis departamentul de comunicare de la CSA Steaua Bucureşti.

FCSB va reveni pe Stadionul Ghencea după o pauză de opt ani. Echipa finanțată de Gigi Becali o va înfrunta pe rivala Dinamo, sâmbătă, 22 iulie 2023, ora 21:30, în a doua etapă din SuperLiga, pe arena ce se află sub comanda Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

FCSB – Dinamo se joacă în Ghencea! Ministrul Apărării a semnat!

Arena Națională este blocată în perioada 15 iulie – 15 august, astfel, FCSB nu a putut evolua pe cea mai mare arenă din România în derby-ul de foc cu Dinamo, revenită în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Stadionul „Arcul de Triumf” nu reprezintă o soluție pentru că organizatorii nu pot amplasa sistemul de arbitraj video, care va fi folosit pentru al doilea sezon la rând în campionat.

Astfel, derby-ul FCSB – Dinamo se va juca pe Stadionul Ghencea. Conform Digi 24, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a semnat documentul cu solicitarea celor de la FCSB care prevede închirierea contra cost a arenei. Sursa citată precizează că un anunț oficial va fi făcut în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de solicitările refuzate până acum de „militari”, în ultima cerere demarată de FCSB către CSA Steaua, echipa lui Gigi Becali a cerut „punerea la dispoziție”, ci nu „închirierea” stadionului din Ghencea.

Astfel, clubul din SuperLiga și-a făcut drumul mai limpede către un verdict favorabil pentru a evita să depindă de o Hotărâre de Guvern. Ștefan Bichir, comandatul CSA Steaua, a transmis deja clubului că solicitarea lui Gigi Becali a fost aprobată de Angel Tîlvăr.

ADVERTISEMENT

„Ori în Ghencea, ori afară”

Ultima oară când FCSB a evoluat în Ghencea s-a întâmplat pe 22 martie 2015, când echipa finanțată de Gigi Becali câștiga cu 4-1 în fața Viitorului lui Gică Hagi. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Stadionul Ghencea a fost singura variantă pentru ca derby-ul FCSB – Dinamo să se dispute la București.

„În acest moment nu se poate juca pe Arcul de Triumf pentru că nu există VAR. E vorba mai mult de o chestie de infrastructură, pentru că trebuie modificată fereastra unei clădiri pentru montarea VAR-ului.

ADVERTISEMENT

E nevoie de avize, de tot ce se presupune acest lucru și e doar treaba administratorului stadionului. Timpul e foarte scurt, nu știu dacă se poate rezolva până începe campionatul. Fotbal se poate juca, dar fără VAR și probabil nicio echipă nu va fi de acord.

Știu că pe termen scurt este vorba despre FCSB – Dinamo, din etapa a doua. Dacă nu se va juca în Ghencea, atunci probabil va fi în afara Bucureștiului pentru că nu avem VAR pe Arcul de Triumf. La această oră, derby-ul FCSB – Dinamo nu se poate juca pe Arc cu VAR”, a declarat Justin Ștefan, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT