News

Video. Furtuna puternică a făcut ravagii în Olt. Străzi și gospodării inundate. S-a emis mesaj Ro-Alert

Județul Olt, la fel ca majoritatea regiunilor, se află sub avertizare ANM de vreme rea. O furtună puternică a făcut ravagii aici. Mai multe gospodării și străzi au fost inundate. S-a emis și mesaj Ro-Alert.
14.08.2022 | 18:39
Video Furtuna puternica a facut ravagii in Olt Strazi si gospodarii inundate Sa emis mesaj RoAlert
Furtuna puternică a făcut ravagii în Olt. Străzi și gospodării inundate. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Alertele meteorologilor de la ANM s-au adeverit. Cel puțin în sudul țării, furtunile au lăsat în urmă distrugeri și inundații.

Furtună puternic în Olt. Cod roșu și mesaj Ro-Alert emise de autorități

De la Administrația Națională de Meteorologie s-a anunțat, de dimineață, un cod galben pentru majoritatea zonelor țării. În județul Olt, timp de o oră, s-a emis un cod roșu – nowcasting care vizează fenomene severe imediate.

ADVERTISEMENT

Avertizarea ANM a fost însoțită și de un mesaj Ro-Alert emis de ISU. Cea mai afectată localitatea din județ a fost Slatina.

Ploaia torențială căzută în acest municipiu a făcut prăpăd. Mai multe străzi și case au fost inundate. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei din anexe gospodărești, beciuri și garaje, dar și din locuințe.

ADVERTISEMENT

”Până în acest moment, pompierii Detașamentului Slatina au acționat cu autospeciale, motopompe și accesorii pentru evacuarea, în municipiul Slatina, pe străzile Centura Basarabilor, Mănăstirii, Banului, Vlad Țepeș, Canal Sopot și Unirii și în comuna Brebeni.

A fost evacuată apa din anexe gospodărești, beciuri și garaje, iar două locuințe au fost afectate de apa care s-a infiltrat în mai multe încăperi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, scrie Olt-Alert.

ADVERTISEMENT

Aproape 6.000 de case din Harghita, fără curent din cauza vijeliei

Probleme au fost duminică și în Transilvania. În Harghita, circa 5.900 de gospodării, din opt localităţi, au rămas fără curent electric, din cauza vântului puternic.

ISU a anunțat că au rămas nealimentate cu energie electrică 48 de posturi de transformare din localităţile Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed, fiind afectaţi 5.820 de utilizatori din zonă.

ADVERTISEMENT

Mai multe ore, echipele distribuitorului de energie electrică au lucrat la remedierea defecţiunilor.

Zona din estul Ardealului s-a aflat, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

ADVERTISEMENT