News

Video. Kiril al Rusiei a căzut în timp ce sfințea o biserică. Patriarhul a alunecat pe podeaua udă

Patriarhul Kiril al Rusiei a alunecat și a căzut în timp ce sfințea biserica credincioșilor Petru și Fevronia de Murom, din Novorossiisk. Nimeni nu a putut să-l prindă, din cauza restricțiilor anti Covid-19.
25.06.2022 | 16:58
Video Kiril al Rusiei a cazut in timp ce sfintea o biserica Patriarhul a alunecat pe podeaua uda
Patriarhul Kiril a căzut în timp ce sfințea o biserică. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii a alunecat și a căzut, după ce a făcut câțiva pași pe podeaua udă. Credincioșii din jur l-au ridicat, astfel că Patriarhul a continuat fără probleme slujba.

Kiril al Rusiei a căzut pe scări în timp ce sfințea o biserică

Protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev, Patriarhul nu a fost prins în timpul căzăturii din cauza restricțiilor anti Covid-19.

ADVERTISEMENT

Patriarhul s-a rănit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh și așteptau o reacție. Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a scris Kuraev.

În urmă cu cinci zile, Patriarhul Kiril a făcut o nouă declarație prin care lăuda militarii ruși pentru „curajul și sacrificiul din Ucraina”. ”Militarii ruși în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina și Donbas arată exemple uimitoare de curaj și sacrificiu de sine, iar totul vine din „simțul lor moral interior”, a spus Patriarhul Moscovei, conform Nexta.

ADVERTISEMENT


Kiril este cel mai mare aliat al lui Vladimir Putin, făcând constant declarații prin care-l laudă pe liderul de la Kremlin. În 2018, înaintea „alegerilor” din Rusia, Kiril declara:

”Fac un apel la toţi, inclusiv la credincioşi ortodocşi, să luaţi parte la viitoarele alegeri prezidenţiale. Este foarte important. Există posibilitatea ca persoane sau forţe răuvoitoare să utilizeze tehnologia digitală pentru a cauza pagube ireparabile ţării şi societăţii noastre”.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, fanul Patriarhului Kiril, s-a împiedicat la rândul său și a căzut în timpul unei slujbe de sfințire a apei de Bobotează.

Anul trecut, în timpul unei slujbe de sfințire a apei, Teodosie s-a împiedicat de treptele din fața Catedralei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” şi a fost ajutat de enoriaşi să se ridice. Amuzat de situație, Teodosie și-a continuat drumul spre butoaiele cu apă și a dus la capăt misiunea de sfințire a apei de Bobotează.

ADVERTISEMENT