News

Video. Momente emoţionante la Spitalul Universitar. Medicii au cântat colinde alături de artiştii de la Opera Naţională

Medicii şi pacienţii de la Spitalul Universitar de Urgenţă au fost colindaţi vineri de solişti ai Operei Naţionale din Bucureşti.
22.12.2023 | 16:38
Video Momente emotionante la Spitalul Universitar Medicii au cantat colinde alaturi de artistii de la Opera Nationala
Emoţii şi bucurii de Sărbători, la Spitalul Universitar Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bucuria sărbătorilor şi farmecul colindelor s-au împletit cu emoţia pe holurile Spitalului Universitar din Capitală. Colindătorii care i-au trecut pragul vineri au fost mai speciali, solişti ai Operei Naţionale, iar momentul a fost cu atât mai deosebit cu cât cei colindaţi s-au alăturat corului.

Maestreul Daniel Magdal a fost adus într-un scaun cu rotile

Pacienţii au uitat pentru câteva clipe de dureri, iar medicii şi asistentele de griji şi oboseală, toţi lăsându-se ademeniţi de vraja colindelor interpretate cu glasuri de îngeri de artiştii Operei.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, prim- soliști ai Operei Naționale București au cântat colinde la Spitalul Universitar de Urgență București alături de personalul medical, într-o manieră inedită.

Mulțumim maestrului Daniel Magdal, sopranei Marta Sandu Ofrim, pianistului Alexandru Burcă, violonistului Bogdan Plati și maestrului Daniel Jinga care au contribuit la realizarea acestui moment frumos în pragul Sfintei Sărbători a Crăciunului”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Spitalului.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcaţi în medici, soliştii de la Opera Naţională le-au adus o bucurie celor care în aceste zile nu au vacanţă şi ori au grijă de cei aflaţi în suferinţă, fie boala sau diverse accidente i-au ţintuit pe un pat de spital.

Receptivi la colindele ascultate, medicii au început ei înşişi să cânte şi nu numai cu gura. Unul a început să acompanieze corul cu o vioară, iar altul a început să cânte la orgă.

ADVERTISEMENT

La un moment dat o infirmieră a adus într-un scaun cu rotile un pacient bandajat la cap care, deşi părea destul de grav, la un moment dat s-a ridicat şi a început să cânte cu o voce impresionantă.

Pacientul în scaunul cu rotile era de fapt maestrul Daniel Magdal, de la Opera Națională, iar cea alături de care a început să cânte era soprana Marta Sandu Ofrim, dar îmbrăcată în doctoriţă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a dovedit că interpretul de la orgă nu este nici medic, nici pacient, ci este pianistul Alexandru Burcă, în timp ce la vioară a cântat tot un “medic al artelor”, Bogdan Plati. Grupul a fost însoţit de celebrul dirijor Daniel Jinga.

ADVERTISEMENT