News

Video. Momentul în care un tată și fiul său sunt spulberați pe trecerea de pietoni. Totul a fost surprins de o cameră de bord

Un tată și fiul său au fost spulberați pe trecerea de pietoni pe DN22 în localitatea buzoiană Râmnicelu, iar momentul a fost surprins de o cameră de bord.
26.06.2023 | 21:10
Video Momentul in care un tata si fiul sau sunt spulberati pe trecerea de pietoni Totul a fost surprins de o camera de bord
Momentul în care un tată și fiul său sunt spulberați
ADVERTISEMENT

Bărbatul de 45 de ani încerca să traverseze șoseaua alături de fiul său de 10 ani, pe trecerea de pietoni, însă au fost spulberați de un șofer care nu a avut nicio intenție să frâneze. Cele două victime au fost preluate în stare gravă de ambulanță și transportați la spitalul din Râmnicu Sărat pentru îngrijiri medicale.

Video. Momentul în care un tată și fiul său sunt spulberați pe trecere

Oamenii legii sosiți la fața locului au aflat că la volanul autoturismului care a produs accidentul se afla o femeie de 59 de ani din Constanța. Femeia le-a mărturisit anchetatorilor că i-a observat mult prea târziu pe cei doi pietoni, astfel că nu a mai putut opri. Alertați de acest accident, polițiștii din Buzău au ieșit în drum și au desfășurat mai multe acțiuni care au avut ca scop să depisteze conducătorii auto care merg cu viteză mare. CLICK AICI PENTRU VIDEO

ADVERTISEMENT

”În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 210 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 39 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză, 159 km/h, a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui buzoian de 43 de ani, ce rula pe DN2 E85, în afara localităţii Limpeziș”, au transmis autoritățile.

Totodată, nu mai puțin de 16 permise de conducere au fost reținute pentru depășiri neregulamentare, dar și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, pentru comportament agresiv, dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neacordare priorității de trecere. De asemenea, polițiștii au depistat 33 de pietoni care au trecut aiurea strada.

ADVERTISEMENT

În același timp, o tânără de 12 ani era călcată pe trecerea de pietoni din Câmpia Turzii de un șofer care nu i-a acordat prioritate. Fata traversa regulamentar strada când a fost lovită de duba condusă de un tânăr de 28 de ani. Martorii spun că fata ieșise dintr-un magazin alături de două prietene și aștepta să traverseze strada pe trecerea de pietoni.

”S-a asigurat, dar în momentul în care a pus piciorul pe zebră, a fost luată pe capotă de un autoturism al cărui șofer nu a oprit pentru a da prioritate pietonilor. Fata a fost aruncată pe asfalt. Din fericire, a suferit doar răni ușoare. O ambulanţă a transportat-o la spital.

ADVERTISEMENT

Șoferul a rămas fără permis de conducere și s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au transmis autoritățile, conform presei din localitate. România rămâne, astfel, o adevărată junglă pentru pietoni și șoferi, țara unde la fiecare 24 de ore 5 persoane mor în accidente rutiere.

Pe lângă lipsa infrastructurii, de vină sunt șoferii indisciplinați care nu cunosc sau nu respectă regulile de circulație, precum și șoferii care se urcă băuți sau drogați la volan. Autoritățile asistă neputincioase la această situație de mai bine de 30 de ani, iar fiecare guvernare promite că va construi autostrăzi, fără niciun rezultat.

ADVERTISEMENT