News

Video. Orașul din România unde există o „vilă” construită pe un bloc. Cine este proprietarul și ce spun oamenii legii

Situație incredibilă într-o localitatea din România, unde un bărbat și-a construit o „vilă” pe un bloc. Polițiștii s-au autosesizat.
26.03.2024 | 16:27
Video Orasul din Romania unde exista o vila construita pe un bloc Cine este proprietarul si ce spun oamenii legii
Orașul din România unde există o „vilă” construită pe un bloc. colaj Fanatik/ Foto captură video Hadan Eugen
ADVERTISEMENT

Caz incredibil într-un oraș din România, unde există „o vilă” construită pe un bloc. Se întâmplă în cartierul Răcădău, din municipiul Brașov. Un bărbat a decis să își „extindă” spațiul de locuit.

O „vilă” a fost construită pe un bloc din România

Brașoveanul și-a ridicat o casă chiar pe imobil, fiind dotată inclusiv cu o terasă. Imaginile au fost făcute publice pe o rețea de socializare, iar autorul postării se întreabă dacă „vila” are autorizație de construcție.

ADVERTISEMENT

Casa bărbatului a fost ridicată pe un bloc cu opt etaje. „O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?….NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”, este mesajul internatului care a făcut publică situația.

Ba chiar, construcția respectivă există de câțiva ani. După ce imaginile respective au apărut în spațiul public, polițiștii locali s-au autosesizat. Potrivit presei din Brașov, autoritățile au constatat că proprietarul nu a încălcat legea.

ADVERTISEMENT

„Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, a transmis Poliția Locală Brașov pentru BizBrașov.

De altfel, potrivit cercetărilor, pentru construcția cu pricina a fost obținută autorizație încă din septembrie 1999. De asemenea, certificatul de dare în folosință datează din luna martie a anului 2000.

ADVERTISEMENT

Casa construită pe bloc are o suprafață de 42,02 de metri pătrați, aproximativ cât a unui apartament cu două camere. Pentru a pătrunde în interior, proprietarul folosește o scară comună de acces, aflată la ultimul etaj.

Un bogătaș din India și-a ridicat o casă de 20 de milioane de dolari pe un imobil

Un caz similar are loc în India. Un magnat și-a ridicat o vilă pe un bloc de 33 de etaje, potrivit Business Insider. Casa are aproximativ 4.000 de metri pătrați, două etaje, piscină, grădini și un heliport, investiția ridicându-se la circa 20 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, vila din India aparține omului de afaceri Vijay Mallaya. Însă, în prezent nu locuiește aici. Bărbatul a fugit în Marea Britanie, după ce a fost acuzat de săvârșirea unor infracțiuni financiare.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: