Life

Orașul din România unde poți cumpăra un apartament cu doar 10.000 de euro. Se află la baza unei stațiuni celebre, iar peisajul e unul de poveste

Orașul din România unde nu ai nevoie de mulți bani pentru a deveni proprietarul locuinței de vis. Locația este perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă.
25.03.2024 | 16:03
Orasul din Romania unde poti cumpara un apartament cu doar 10000 de euro Se afla la baza unei statiuni celebre iar peisajul e unul de poveste
Orașul se află la doar 20 de minute de mers pe jos de una dintre cele mai populare stațiuni din România. Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nu mai este niciun secret faptul că, în marile așezări urbane, prețul imobilelor a crescut vertiginos. Însă, există un oraș în România unde apartamentele costă doar 10.000 de euro. În plus, vin la pachet cu un mare avantaj. Și anume, acela că se află foarte aproape de una dintre cele mai populare destinații turistice.

Lupeni, orașul care îmbină utilul cu plăcutul

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți români își doresc să devină proprietari de locuințe. Din păcate, în marile orașe, prețul apartamentelor este destul de piperat și nu este de mirare că multe persoane se gândesc de două ori înainte de a face o investiție serioasă.

ADVERTISEMENT

Însă, în România, există și orașe unde traiul este ieftin și la fel de mici sunt și prețurile la apartamente. Ba mai mult, unele dintre aceste așezări urbane sunt foarte aproape de stațiuni turistice și de peisaje de vis.

Este și cazul orașului Lupeni, din județul Hunedoara. Așezat la poalele muntelui, Lupeni poate fi varianta potrivită pentru cei care își doresc liniște și vor să se bucure de aerul proaspăt, de munte.

ADVERTISEMENT

Pe site-urile de specialitate se găsesc o mulțime de anunțuri cu apartamente de vânzare în Lupeni. Prețul lor este unul mic, comparativ cu alte orașe. În plus, aceste locuințe vin la pachet și cu un avantaj pe care nu multe imobile îl au. Și anume, așezarea geografică.

Cât costă un apartament situat în orașul de la poalele muntelui

De exemplu, un apartament cu două camere, în Lupeni, costă nici mai mult, nici mai puțin de 10.000 de euro. Acesta are o suprafață de 35 de mp, iar cei care nu dispun de această sumă cash, pot apela la credit.

ADVERTISEMENT

Creditul pentru un apartament în Lupeni se poate face pe o durată de 30 de ani. Doritorii trebuie să achite un avans de 15%, adică 7.425 de lei, iar rata lunară va fi de 247 de lei. Această sumă este una infimă, mai ales dacă luam în considerare că Lupeni se află la doar cinci minute de mers cu mașina până la Straja.

Straja este una dintre cele mai populare stațiuni din România. În fiecare iarnă, mii de turiști vin să se bucure de pârtiile de aici, dar și de peisajul de vis. Cei care ajung la Straja pot admira multe obiective turistice, printre care Mănăstirea Prislop, schitul Straja sau cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana.

ADVERTISEMENT

La doar 70 de kilometri de Lupeni, se află unul dintre cele mai frumoase și impozante castele din România. Castelul Corvinilor este un important punct de atracție turistică al cărui prag este trecut în fiecare an de vizitatori din străinătate.

Destul de aproape de Lupeni, la doar 49 de kilometri se află Rezervația de zimbri, una dintre puținele locații din țară unde mai pot fi admirate aceste exemplare rare. Rezervația este atât pe placul copiilor, cât și pe placul adulților.

Cu alte cuvinte, cei care vor să cumpere un apartament în Lupeni, cu siguranță, nu vor face o alegere neinspirată. La pachet cu locuința mult visată vin și o mulțime de beneficii, iar cel mai important dintre ele este proximitatea față de atracțiile turistice din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: