News

Video. Spectacol de artificii în New York, la intrarea în noul an. Cum s-a sărbătorit Revelionul în Times Square

După un an de pauză, New York-ul a fost din nou sub un spectacol de lumini și focuri de artificii. Mii de americani s-au bucurat de Revelion în Times Square.
01.01.2022 | 13:11
Video Spectacol de artificii in New York la intrarea in noul an Cum sa sarbatorit Revelionul in Times Square
ADVERTISEMENT

La ora locală 23:59 în New York s-a dat startul numărătorii inverse, înainte de intrarea în noul an. Focuri de artificii, explozie de lumini și culori au apărut deasupra ”oraşului care nu doarme niciodată”.

Chiar dacă mai puțini față de alți ani, în jur de 15.000 de americani au ieșit în Times Square pentru a se bucura de Revelion, după un an de pauză, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Petrecăreții din Times Square au trebuit să fie vaccinați anti-Covid

Având în vedere contextul actual al pandemiei, creșterea numărului de bolnavi Covid-19 și apariția Omicrom, participanții la petrecere au trebuit să țină cont de două reguli: să aibă schema completă de vaccinare împotriva coronavirusului și să poarte masca de protecție.

Unii dintre locuitori s-au adunat în piața unde Anul Nou se sărbătorește de la începutul secolului al XX-lea încă de după-amiază. Și de această dată au asistat la coborârea sferei geodezice, cu o greutate de peste cinci tone, acoperită cu plăcuțe de cristal, din vârful unui stâlp înalt de 20 de metri.

ADVERTISEMENT

Tone de confetti cu mesaje de Anul Nou în Times Square

La ora 00:00, când s-a intrat în 2022, din globul din Times Square a ieșit un foc de artificii în aplauzele și urarelele mulțimilor de oameni.

”Suntem astăzi aici pentru a înlocui 192 de triunghiuri de cristal Waterford de pe acea minge din spatele meu cu un nou design, ”Darul înțelepciunii.

ADVERTISEMENT

Este reprezentată de o roată cu aceste petale care cresc”, a afirmat Jeffrey Strauss, unul dintre organizatorii evenimentului.

Revelionul in New York.
Revelionul in New York. Sursa foto: Twitter

 

S-au mai aruncat și 1,3 tone de confetti cu mesaje de Anul Nou, ce au ajuns pe acoperişurile clădirilor din Times Square.

ADVERTISEMENT

”Invităm peste un miliard de petrecăreți din întreaga lume să ni se alăture la televizor și pe internet, să sărbătorim Revelionul.

Este singurul moment în care ne întâlnim cu toții, chiar dacă este doar pentru 60 de secunde în timp ce numărăm invers până în 2022”, a mai afirmat Jeffrey Strauss.

La evenimentul organizat la început de an au fost chemate și vedete programate să cânte în Times Square, precum: KT Tunstall, LL Cool J, Journey și Chloe.

ADVERTISEMENT