News

Video. Turcia, zguduită de un nou cutremur. Primul bilanț oficial. Update

Turcia a fost zguduită, joi seara, de un nou cutremur semnificativ. Seismul a produs panică, dar și răniți, printre care și un copil.
11.08.2023 | 10:11
Video Turcia zguduita de un nou cutremur Primul bilant oficial Update
Un nou cutremur semnificativ a lovit Turcia. O clădire s-a prăbușit, zeci de răniți. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
11-08-2023
07:15

Primele informații privind numărul victimelor

Cel puțin 23 de persoane au suferit răni în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,2 produs în sudul Turciei, evenimentul având loc la aproximativ șase luni de la mai multe seisme devastatoare care au afectat această regiune.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a precizat că majoritatea rănilor au fost provocate fie de căderi, fie de sărituri de la înălțimi mari, în timpul seismului petrecut joi seară.

 

Joi seară, provincia Malatya, situată în zona de est din Turcia, a fost zguduită de un nou cutremur. În urma seismului care a înregistrat o magnitudine de peste 5, s-au raportat zeci de răniți, printre care și un copil.

Un nou cutremur semnificativ a lovit Turcia. O clădire s-a prăbușit, zeci de răniți

Din informațiile oferite de presa din Turcia, un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a zguduit provincia Malatya din estul Turciei, la ora locală 20.48. Autoritatea de Management a Dezastrelor şi al Urgenţelor (AFAD) anunță că epicentrul seismului a fost cartierul Yeşilyurt.

ADVERTISEMENT

Mișcarea telurică din această seară a avut loc la o adâncime de 7 kilometri. Cutremurul a fost resimțit în provinciile din apropiere, inclusiv Kahramanmaraş, Adiyaman, Şanliurfa şi Gaziantep. Mii de oameni au ieșit în stradă din cauza panicii, a raportat Agenția Anadolu (AA).

Guvernatorul din Malatya, Ersin Yazici, a declarat pentru presa locală că o clădire abandonată din districtul Battalgazi, care a fost deja avariată în urma cutremurelor din 6 februarie, a fost distrusă complet în urma cutremurului de joi.

ADVERTISEMENT

Mai mulți oameni care au intrat în panică în timpul cutremurului de joi seară au sărit de pe balcoane. Nu au fost raportate alte pagube, potrivit guvernatorului Yazici.

Într-un mesaj postat pe Twitter și citat de Evrensel.net. ministrul de interne turc Ali Yerlikaya prezintă bilanțul seismului. ”În urma cutremurului care a avut loc în districtul Yeșilyurt din provincia Malatya la ora 20.48, cu o magnitudine de 5,3, toate echipele instituțiilor noastre relevante, în special AFAD, au început lucrările de inspectare a terenului”.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu există morți în urma acestui seism. “Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți. Le doresc cetățenilor noștri răniți să se însănătoșească în curând. Fie ca Dumnezeu să ne protejeze țara de tot felul de dezastre”, a spus Yerlikaya.

La rândul său, ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a avut și el o reacție: ”Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 s-a produs în districtul Yeşilyurt din Malatya și nu au existat rapoarte negative către unitățile noastre relevante din zona în care a fost resimțit cutremurul”.

ADVERTISEMENT

Imagini video cu momentul producerii seismului

Pe site-urile de socializare au apărut mai multe clipuri video cu momentul producerii seismului din Malatya. Se observă faptul că blocurile s-au cutremurat destul de serios.

ADVERTISEMENT