News

Video. Un bărbat a intrat cu ATV-ul pe pârtie, printre schiori, la Predeal. Ce amendă a primit de la jandarmerie

Un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a intrat cu ATV-ul pe o pârtie din Predeal și s-a plimbat liniștit printre schiori.
10.02.2023 | 16:07
Video Un barbat a intrat cu ATVul pe partie printre schiori la Predeal Ce amenda a primit de la jandarmerie
Amendă pentru un ATV. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul a considerat că nu este nicio problemă să intre cu ATV-ul pe pârtia Cocoșul din Predeal și a făcut liniștit slalom printre schiori. De altfel, bărbatul le-a transmis jandarmilor că nu a greșit cu nimic și nu vede cum a pus în pericol schiorii de pe pârtie.

Bărbat cu ATV pe pârtie la Predeal, amendat cu 2.000 de lei

Prezența ATV-ului pe pârtie a fost observată de o patrulă a Jandarmeriei Brașov. Evident, bărbatul pe ATV punea în pericol schiorii și ceilalți oameni aflați pe pârtie, deși ”șoferul” se pare că nu a conștientizat acest lucru, sfidând autoritățile.

ADVERTISEMENT

”Jandarmii s-au deplasat de urgenţă şi i-au solicitat acestuia să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori, şi i s-a cerut o explicaţie privind motivul pentru care se deplasa cu atâta nonşalanţă chiar pe pârtie, în condiţiile în care la momentul acela se aflau multe persoane la schi.

Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor să descopere că acestuia i se părea ceva foarte normal să se deplaseze pe acolo, simţindu-se probabil mai în siguranţă decât într-o zonă neamenajată”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, după ce bărbatul a fost amendat.

ADVERTISEMENT

Potrivit HG 263/2001, privind ”amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement”, bărbatul a primit o amendă de 2.000 de lei. Momentul a fost filmat de trecători, speriați probabil de faptul că bărbatul ar putea provoca un accident. CLICK AICI pentru a vedea filmarea.

”Jandarmii le reamintesc turiştilor ca accesul sau circulaţia pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul este interzisă”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei Brașov, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, directorul Parcului Natural Apuseni, Alin Moș, transmitea că tot mai muți români intră cu ATV-uri și motociclete enduro în ariile protejate din România, lucru ilegal, însă ignorat de amatorii de senzații tari.

Marea problemă e că zgomotul puternic deranjează liniștea animalelor, în timp ce cauciucurile ATV-urilor sau motocicletelor distrug biodiversitatea din aceste zone protejate de lege. Alin Moș a criticat dur acest fapt, însă a recunoscut că legea e permisivă cu pasionații de ATV-uri sau motociclete enduro.

ADVERTISEMENT

ATV-urile și motocicletele enduro intră în ariile protejate din cauză că România este un loc unde nu sunt foarte multe reguli la acest capitol”, a transmis Alin Moș, conform Europa FM. Până când această legislație nu va fi mai clară și mai dură cu cei care încalcă legea, sunt puține șanse ca ceva să se schimbe în viitorul apropiat, lucru menționat de Moș.

ADVERTISEMENT