News

Video. Un bărbat a intrat cu ATV-ul pe pârtie, printre schiori, la Predeal. Ce amendă a primit de la jandarmerie

Un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a intrat cu ATV-ul pe o pârtie din Predeal și s-a plimbat liniștit printre schiori.
10.02.2023 | 16:07
Video Un barbat a intrat cu ATVul pe partie printre schiori la Predeal Ce amenda a primit de la jandarmerie
Amendă pentru un ATV. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul a considerat că nu este nicio problemă să intre cu ATV-ul pe pârtia Cocoșul din Predeal și a făcut liniștit slalom printre schiori. De altfel, bărbatul le-a transmis jandarmilor că nu a greșit cu nimic și nu vede cum a pus în pericol schiorii de pe pârtie.

Bărbat cu ATV pe pârtie la Predeal, amendat cu 2.000 de lei

Prezența ATV-ului pe pârtie a fost observată de o patrulă a Jandarmeriei Brașov. Evident, bărbatul pe ATV punea în pericol schiorii și ceilalți oameni aflați pe pârtie, deși ”șoferul” se pare că nu a conștientizat acest lucru, sfidând autoritățile.

ADVERTISEMENT

”Jandarmii s-au deplasat de urgenţă şi i-au solicitat acestuia să parcheze vehiculul la marginea pârtiei, pentru a-i proteja pe schiori, şi i s-a cerut o explicaţie privind motivul pentru care se deplasa cu atâta nonşalanţă chiar pe pârtie, în condiţiile în care la momentul acela se aflau multe persoane la schi.

Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor să descopere că acestuia i se părea ceva foarte normal să se deplaseze pe acolo, simţindu-se probabil mai în siguranţă decât într-o zonă neamenajată”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, după ce bărbatul a fost amendat.

ADVERTISEMENT

Potrivit HG 263/2001, privind ”amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement”, bărbatul a primit o amendă de 2.000 de lei. Momentul a fost filmat de trecători, speriați probabil de faptul că bărbatul ar putea provoca un accident. CLICK AICI pentru a vedea filmarea.

”Jandarmii le reamintesc turiştilor ca accesul sau circulaţia pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul este interzisă”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei Brașov, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, directorul Parcului Natural Apuseni, Alin Moș, transmitea că tot mai muți români intră cu ATV-uri și motociclete enduro în ariile protejate din România, lucru ilegal, însă ignorat de amatorii de senzații tari.

Marea problemă e că zgomotul puternic deranjează liniștea animalelor, în timp ce cauciucurile ATV-urilor sau motocicletelor distrug biodiversitatea din aceste zone protejate de lege. Alin Moș a criticat dur acest fapt, însă a recunoscut că legea e permisivă cu pasionații de ATV-uri sau motociclete enduro.

ADVERTISEMENT

ATV-urile și motocicletele enduro intră în ariile protejate din cauză că România este un loc unde nu sunt foarte multe reguli la acest capitol”, a transmis Alin Moș, conform Europa FM. Până când această legislație nu va fi mai clară și mai dură cu cei care încalcă legea, sunt puține șanse ca ceva să se schimbe în viitorul apropiat, lucru menționat de Moș.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în...
O nouă dramă la Casa Iubirii. Cea mai tânără concurentă a izbucnit în lacrimi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant