News

Video. Un bărbat din Galați a vrut să-și cumpere țigări cu o bancnotă falsă. Vânzătoarea a sesizat poliția

Un bărbat din Galați a crezut că poate păcăli vânzătoarea unui magazin cu o bancnotă falsă, pentru a-și cumpăra țigări.
28.09.2021 | 14:57
Video Un barbat din Galati a vrut sasi cumpere tigari cu o bancnota falsa Vanzatoarea a sesizat politia
ADVERTISEMENT

Mai exact, individul i-a înmânat femeii o bancnotă în valoare de 500 de lei, în timp ce se prefăcea că vorbește la telefon.

Vânzătoarea, însă, a realizat că banii sunt falși, astfel că l-a atenționat că va alerta poliția. În tot acest timp, ținându-și telefonul la ureche, bărbatul nega falsitatea bancnotei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a încercat recuperarea bancnotei false

De asemenea, individul a încercat să-și recupereze suma de 500 de lei, dar nu a mai reușit și a părăsit magazinul.

”Ce ban e ăsta, tu ai venit să-ţi baţi joc de mine? Vrei să chem Poliţia acum?”, i-a reproșat vânzătoarea clientului care a vrut să o înșele.

ADVERTISEMENT

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de luat vederi și a ajuns virală pe rețelele de socializare. De îndată, oamenii legii s-au autosesizat.

Individul este căutat de poliție

Momentan, infractorul nu a fost prins. Polițiștii au luat legătura cu vânzătorea pentru a primi mai multe detalii despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

De altfel, din cauza faptei sale, clientul s-ar putea alege cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de fals de monedă şi punerea în circulaţie de valori falsificate, conform declarațiilor poliției locale.

”În urma apariţiei în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei filmări din care reiese că un bărbat ar fi încercat să achiziţioneze bunuri, dintr-un magazin, folosind o bancnotă falsă, la data de 28 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi s-au autosesizat pentru comiterea infracţiunilor de fals de monedă şi punerea în circulaţie de valori falsificate.

ADVERTISEMENT

Urmează a fi efectuate toate activităţile care se impun în această cauză”, au transmis reprezentanții IPJ Galați.

Bărbatul riscă închisoarea

Totodată, bărbatul riscă să stea și după gratii între trei și 10 ani, pentru gestul său, așa cum este precizat în Codul Penal.

”Falsificarea de monedă cu valoare circulatorie se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează falsificarea unei monede, emise de către autoritățile competente, înainte de punerea oficială în circulație a acesteia”, potrivit site-ului lege5.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: