News

Video. Un val uriaș a făcut praf o bază militară a SUA. Apa i-a luat pe sus pe soldați și a distrus totul în cale

Bază militară a SUA, făcută praf de un val uriaș. Toți cei care se aflau în interior au fost măturaţi de puterea şi volumul masei de apă.
23.01.2024 | 14:50
Video Un val urias a facut praf o baza militara a SUA Apa ia luat pe sus pe soldati si a distrus totul in cale
O bază militară a SUA a fost distrusă de un val de apă. Sursa foto: Captură video/Instagram/worldmaverik
ADVERTISEMENT

Imagini șocante cu un val uriaș s-au viralizat în mediul online. În videoclipul postat pe Instagram se poate observa cum masa uriaşă de apă a luat pe sus totul în calea sa.

Bază militară distrusă de ape

Clipul video a fost surpris dintr-o bază militară a SUA din Insulele Marshall, care se află în mijlocul Pacificului. Valul uriaș de apă a spart ușile clădirii și a inundat o sală în care se aflau mai mulți soldați americani.

ADVERTISEMENT

Apa a luat pe sus și tot mobilierul, iar oamenii încercau să se țină de ce apucau. La un  moment dat încăperea rămâne fără lumină și militarii se luptă cu greu cu valul uriaș.

Din fericire, evenimentul a provocat doar pagube, iar valul-monstru nu a rănit grav niciun om. Doar o singură persoană a fost rănită și ar fi în stare stabilă, în timp ce altele au fost evacuate, potrivit ofițerului de Afaceri Publice ale Armatei, Mike Brantley, citat de dailymail.com.uk. 

ADVERTISEMENT

„Avem responsabilitatea tuturor angajaților și am evacuat tot personalul esențial care nu face parte din misiune la Kwajalein”, a transmis armata americană într-o declarație duminică, 21 ianuarie.

Care ar fi cauza fenomenului

Valurile masive ar fi produs inundațiile care au lovit și două aeroporturi de pe Ailinglaplap Atoll, care este o insulă în formă de inel și înconjurată de corali, mai notează sursa citată. Două valuri ar fi lovit militarii, iar primul a intrat în bază și al doilea a intrat în sala de mese, potrivit Marianas Variety.

ADVERTISEMENT

Valul a lăsat în urma sa pietre, resturi și corali. Autoritățile se așteaptă ca aeroporturile să rămână închise săptămâni întregi, pentru că alte insule din Atoll au raportat inundații și pagube moderate.

În insulele Kwajalein, cât și Roi-Namur trăiesc aproximativ 1.300 de americani care sunt angajați ai guvernului SUA, din Departamentul de Apărare.

ADVERTISEMENT

Insulele Marshall sunt o țară din centrul Oceanului Pacific și SUA și-au impus controlul militar și administrativ în 1944, după cel de-al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT