News

Video. Urs filmat în preajma unui spital la Buzău, primarul avertizează: “Dacă nu se iau măsuri, vom avea ursul la Marea Neagră”

Scene incredibile în apropierea unui spital din Buzău. Un urs a fost filmat alergând în fața unității medicale. Ce transmit autoritățile locale.
25.08.2023 | 18:06
Video Urs filmat in preajma unui spital la Buzau primarul avertizeaza Daca nu se iau masuri vom avea ursul la Marea Neagra
Urs filmat în preajma unui spital la Buzău. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Urs filmat în apropierea unui spital. Scene incredibile au fost surprinse în apropiere de o unitate medicală din Buzău. Animalul a fost filmat în timp ce alerga prin fața Secţiei Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca. Imaginile au fost filmate de către un șofer, în timp ce se deplasa cu mașina în zona cu pricina.

Urs filmat în preajma unui spital la Buzău

În videoclip se poate observa cum animalul aleargă chiar în preajma spitalului, acolo unde salariații parchează. Prezența ursului a fost semnalată și de către autoritățile locale. Cetățenii din comuna Unguriu, acolo unde a avut loc evenimentul, au fost rugați să nu meargă în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

„În această noapte, în preajma orelor 1,00 – 1,30 a fost sesizată prezenta unui urs în satul Ojasca, zona SMA – Blocuri – parcare salariaţi Secţia Ojasca.” a transmis Ciprian Tirizică, primarul localității, potrivit Agerpres.

„Am rugămintea sa trataţi cu seriozitate informaţia şi sa evitaţi deplasările în zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca”, a adăugat, joi, edilul comunei, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

„Din ce ştiu eu nu a coborât niciodată atât de jos”

Un locuitor care a văzut ursul a sunat la 112, anunțând prezența acestuia. La fața locului au ajuns jandarmii, pentru a căuta animalul. Potrivit edilului, este pentru prima dată când ursul a fost văzut în apropiere de spital.

„Este pentru prima dată când a coborât aici. A fost văzut pe lângă un cartier din localitate, pe lângă Spitalul Ojasca iar apoi a plecat spre zona râului Buzău. Sper ca oamenii să înţeleagă să evite deplasările în zona de extravilan, în zonele cu culturi, cu pomi fructiferi.

ADVERTISEMENT

Se pot întâlni cu ursul mai ales că acum se recoltează prune, fructele, merele, ciuperci şi fructe de pădure, zmeură şi există o mare posibilitate de a se întâlni cu animalele sălbatice. Dacă o ţinem aşa şi nu se schimbă legislaţia, vom avea ursul de Bărăgan şi ursul de Marea Neagră”, a adăugat primarul comunei Unguriu.

De altfel, reprezentanții Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca spun că unitatea medicală este atent monitorizată. Au fost introduse măsuri suplimentare, instituția având paznici, precum și sisteme de supraveghere.

ADVERTISEMENT

„Spitalul este păzit, ursul a trecut pe drumul public, prin faţa spitalului. Pacienţii sunt în regulă, avem garduri trainice. La noi în judeţ mai circulă urşii, mai ales în zona deluroasă, dar din ce ştiu eu nu a coborât niciodată atât de jos. Avem luate măsurile de siguranţă luate, spitalul are paznici, sisteme de supraveghere”, a declarat, managerul unității medicale, Gabriela Pârâu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: