Sport

Vin banii la Dinamo! Transferul surprinzător care le aduce o sumă importantă “câinilor” înainte de meciul decisiv. Exclusiv

Dinamo se pregăteşte de meciul decisiv cu U Cluj pentru rămânerea în prima ligă, însă urmează să încaseze o sumă importantă pentru un transfer realizat în iarnă, după ce clauza a fost bifată.
24.05.2022 | 10:55
Vin banii la Dinamo Transferul surprinzator care le aduce o suma importanta cainilor inainte de meciul decisiv Exclusiv
Vin banii la Dinamo! Transferul surprinzător care le aduce o sumă importantă "câinilor" înainte de meciul decisiv. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut meciul tur cu Universitatea Cluj, scor 0-2, şi se pregăteşte pentru returul din Şoseaua Ştefan cel Mare unde îşi joacă ultima şansă de a rămâne în Casa Pariurilor Liga 1. “Câinii” au nevoie de o victorie la două goluri pentru a trimite meciul în prelungiri.

Vin banii la Dinamo! Transferul surprinzător care le aduce o sumă importantă “câinilor”

Dinamoviştii au primit şi o veste bună în această perioadă dificilă. Din informaţiile FANATIK, “câinii” urmează să încaseze 50.000 de euro pentru transferul lui Plamen Iliev la Hermannstadt, perfectat în iarnă.

ADVERTISEMENT

Una dintre clauzele din contract îi obliga pe sibieni să le plătească 50.000 de euro celor de la Dinamo în cazul promovării pe prima scenă. Echipa lui Marius Măldărăşanu i-a suflat ultimul loc de promovare directă chiar celor de la U Cluj, adversarii “câinilor”.

Plamen Iliev, în tricoul lui Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
Plamen Iliev, în tricoul lui Dinamo. Sursa: sportpictures.eu

Banii nu îi ajută pe “câini” dacă echipa retrogradează

Banii nu îi vor ajuta prea mult pe “câini” dacă vor ajunge în Liga II. În acest scenariu, este pusă în discuţie supravieţuirea clubului, în condiţiile în care Dinamo nu are un finanţator şi se bazează pe fanii din DDB şi sponsori.

ADVERTISEMENT

Plamen Iliev a semnat în septembrie cu Dinamo, însă perioada petrecută în Şoseaua Ştefan cel Mare a fost de coşmar pentru bulgar, care a refuzat să se mai prezinte la antrenamente după pauza de iarnă.

Iliev, război cu Rednic: “Nu poţi să îţi baţi joc de munca echipei. Nu îl înţeleg”

Portarul a declarat că îi e frică pentru familia lui după ce fanii au oprit autocarul echipei după o înfrângere la Mioveni pentru a le cere socoteală suporterilor. Atunci, Mircea Rednic l-a scos ţap ispăşitor pe Iliev, vinovat pentru cele două goluri încasate:

ADVERTISEMENT

“N-ai voie. Iliev… La experienţa lui, nu avea voie să iasă din poartă. Nici n-a atins mingea. Nu poţi să îţi baţi joc de munca echipei. Nu îl înţeleg. Ce să le reproşez jucătorilor? Multe dueluri, s-a jucat agresiv, să pierzi după minutul 90…”, a “tunat” Rednic.

Bulgarul, decisiv în promovarea lui Hermannstadt

Plamen Iliev a plecat în ultimele zile ale perioadei de mercato de la Dinamo, iar şefii “câinilor” au pus clauza de 50.000 de euro în cazul în care sibienii promovează. În cazul unui eventual baraj între cele două, exista un “gentleman agreement” ca Iliev să nu fie folosit.

ADVERTISEMENT

Portarul bulgar a pus umărul serios la promovarea lui Hermannstadt, fiind titular incontestabil în echipa lui Măldărăşanu. A încasat patru goluri în cele opt meciuri de play-off disputate, sibienii având cea mai bună defensivă.

  • 30 de ani are Plamen Iliev
  • 650.000 de euro este cota de piaţă a portarului bulgar
ADVERTISEMENT