News

Vin ninsorile în România. Unde vor cădea primii fulgi de zăpadă

Vremea se schimbă radical la finalul acestei săptămâni. Anunțul reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie.
06.10.2023 | 21:31
Vin ninsorile in Romania Unde vor cadea primii fulgi de zapada
Vin ninsorile în România. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vin ninsorile în România, potrivit unui anunț făcut de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Dacă temperaturile specifice sezonului rece au întârziat să apară până acum, în acest weekend, vremea se va schimba radical.

Vin ninsorile în România. Unde e anunțată prima zăpadă

La final de săptămână vom avea două anotimpuri. Prognoza meteo arată că, sâmbătă valorile termice se vor menține ridicate pentru luna octombrie, media lor urmând să fie de 25 de grade. Noaptea, nu vor mai trece de 12 grade.

ADVERTISEMENT

„Mâine, rămânem cu vremea caldă în mare parte din ţară, cu maxime care vor depăşi 20 de grade peste tot, doar în depresiuni să fie undeva pe la 17-18 grade. Din nou, mâine, vom avea 27 de grade în sudul ţării”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM, pentru Digi 24.

Duminică, 8 octombrie, vremea schimbă foaia radical. Mercurul din termometre va scădea simțitor, iar vântul puternic își va face simțită prezența. În special, în jumătatea de nord a țării, valorile termice vor înregistra schimbări dramatice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în nord, centru și în zonele înalte se anunță ploi și vânt puternic, cu rafale de până la 80 de km/h, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. În plus, meteorologul ANM spune că este foarte posibil ca duminică să cadă primii fulgi de nea în nordul Carpaţilor Orientali.

„În zona montană foarte înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, pe parcursul zilei de duminică, la altitudini foarte mari sunt posibile şi precipitaţii mixte, primele din acest sezon, însă nu trebuie să ne mire, pentru că este toamnă.

ADVERTISEMENT

Temperaturi cu minus vom avea în Transilvania, în noaptea de duminică spre luni şi luni spre marţi. În depresiuni, sunt posibile şi valori de minus 5 – minus 3 grade”, a precizat Mihai Timu.

Săptămâna viitoare revin temperaturile ridicate

Pe de altă parte, în sud, vremea se va menține frumoasă și în ultima zi a săptămânii. Însă, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie atrag atenția că și aici vântul va sufla cu intensitate în toate zonele.

ADVERTISEMENT

De marți, vremea se încălzește din nou în toată țara. „Vom reveni la vreme plăcută. Acest puseu rece este destul de brusc, dar trece repede. După ziua de luni, deja de marţi ne încălzim, vom reveni cât de cât la temperaturi apropiate de normal”, adaudă meteorologul Mihai Timu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: