News

Când va ninge prima oară în România. Iarna 2023 – 2024 vine mai repede. Meteorologii Accuweather, anunț surprinzător

Toamna a venit doar la nivel declarativ, pentru că afară sunt aproape 30 de grade la mijlocul lui septembrie, însă iarna pare tot mai aproape.
14.09.2023 | 08:34
Cand va ninge prima oara in Romania Iarna 2023  2024 vine mai repede Meteorologii Accuweather anunt surprinzator
Când va ninge prima oară în România. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Greu de crezut atunci când ne uităm pe geam și vedem soare, însă meteorologii transmit că vremea bună nu va mai ține prea mult, după care se va răci brusc și toamna își va intra în drepturi. Partea bună ar fi că vom avea parte de o toamnă relativ blândă, cu temperaturi ușor peste medie.

Când vine iarna în România 2023

Cât despre iarnă, aceasta are toate șansele să se lase așteptată, astfel că românii care așteaptă prima ninsoare vor fi dezamăgiți pentru că vor avea de așteptat mult și bine. Conform Accuweather, cea mai respectată prognoză meteo, prima ninsoare va cădea peste București cândva în 18 noiembrie, iar atunci precipitațiile vor fi frecvente în cursul nopții.

ADVERTISEMENT

Va fi doar un episod sporadic, accidental, astfel că următoarea ninsoare ar fi ”programată” pentru 6 decembrie. În condițiile în care temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în această perioadă, românii nu se vor bucura de zăpadă prea mult timp. Specialiștii ANM au transmis între timp prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, conform Antena 3.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Așadar, în perioada 11 – 18 septembrie cei de la ANM anunță că ”valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”. Referitor la ploi, meteorologii transmit că ”regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea zonelor montane și submontane, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

În a doua săptămână a intervalului menționat, ”temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”. Cât despre precipitații, acestea vor fi excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, dar și deficitare în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

Spre final de septembrie și început de octombrie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile din România. Mai mult, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

În ultima săptămână a intervalului menționat, așadar în prima săptămână din luna octombrie, specialiștii ANM au transmis că ”mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”. În consecință, ”cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normal pentru această perioadă, în toate regiunile”.

Între timp, românii trebuie să știe că temperaturile ridicate de afară la mijlocul lunii septembrie vor aduce ploi și posibil inundații, lucru confirmat de directorul ANM Elena Mateescu. ”Un val de aer rece va pătrunde în țara noastră aducând ploi și furtuni în unele zone, dar și o răcorire a vremii. Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată de joi până sâmbătă, în acest interval fiind așteptate cantități de apă de până la 25 – 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Precipitații vom avea începând de miercuri în zone restrânse. De miercuri după amiază, dar mai ales pe timpul nopții de miercuri spre joi precipitațiile se vor extinde în țară, urmând ca joi să avem parte de o zi ploioasă. Sfârșitul de săptămână și weekendul vor aduce valori normale pentru această perioadă de 22-28 de grade”, a declarat Mateescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT