Fotbal international

Vincent Kompany, antrenorul-jucător de la Anderlecht, gata să plătească din buzunar salariile pe o lună ale colegilor

01.04.2020 | 10:28
Vincent Kompany antrenoruljucator de la Anderlecht gata sa plateasca din buzunar salariile pe o luna ale colegilor
vincent kompany anderlecht. Antrenorul-jucător a promis jucătorilor să le plătească salariile de la el
ADVERTISEMENT

Şi în Belgia pandemia de coronavirus a blocat toată viaţa normală a ţării, inclusiv activitatea sportivă. Belgia mai avea de disputat o etapă din sezonul regulat, înainte de a se intra în faza de play-off şi a play-out.

Vincent Kompany, gata să plătească din buzunarul lui salariile jucătorilor de la Anderlecht

Anderlecht are încă şanse să intre în play-off, pentru aceasta trebuind să termine pe locul 6, dar aceste speranţe sunt destul de mici, pentru că există un meci direct Genk-Charleroi, cu ambele echipe trăgând la ultima poziţie de play-off.

ADVERTISEMENT

Astea sunt datele strict fotbalistice, însă ele nu mai au acum nici o relevanţă, pentru că nu se ştie când şi dacă se va ma termina acest sezon sau nu.

Are şi varianta de a achita diferenţele salariale în caz de tăiere a contractelor

Până una alta Vincent Kompany, care este jucător-antrenor al alb-violeţilor, este gata să plătească de la el salariile jucătorilor pe perioadă de o lună.

ADVERTISEMENT

Sau se oferă să le plătească pe durata pandemiei diferenţele de la salarii pe care jucătorii le-ar avea dacă vor accepta propunerea conducerii clubului de a reduce cheltuielile salariale cu 20 la sută.

Kompany a revenit în Belgia din 2019

Kompany a revenit în Belgia vara lui 2019, după ce a petrecut opt ani în tricoul lui Manchester City, club unde a câştigat toate trofeele posibile pe plan intern.

ADVERTISEMENT

Kompany, care este foarte iubit de suporteri, acest lucru explicând şi de ce ei nu s-au revoltat pentru evoluţiile mai puţin reuşite ale alb-violeţilor în acest sezon, a promis ca în doi ani să termine construcţia unei echipe competitive.

Club Brugge domină clar fotbalul belgian

Coronavirus a stopat acest sezon, dar la Anderlecht nu erau aproape deloc perspective ca promisiunile lui Vincent Kompany să se transforme în realitate.

ADVERTISEMENT

Fotbalul belgian este dominat de Club Brugge, echipă care se află clar la pupitrul de comandă, celelalte formaţii, Gent, Antwerp lui Laszlo Boloni sau Standard nepărând a putea ţine piept echipei din oraşul numit Veneţia Nordului.

ADVERTISEMENT