Fotbal international

Vine sfârşitul transferurilor pe sume uriaşe?! Anunţul francezilor: “Mbappe va costa 40 de milioane de euro”

18.04.2020 | 20:06
Vine sfarsitul transferurilor pe sume uriase Anuntul francezilor Mbappe va costa 40 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus va avea efecte distrugătoare asupra economiei mondiale şi implicit asupra sportului. Un eurodeputat francez consideră că acesta este sfârşitul perioadei de transferuri fabuloase ale jucătorilor şi că lumea va deveni mult mai realistă.

Comparaţia cu un atac nuclear

Europarlamentarul francez Daniel Cohn-Bendit este foarte critic: “Această criză va curăța iraționalitatea sportului profesionist. Este ca și cum ar fi avut loc un atac nuclear”.

ADVERTISEMENT

Există tot multe voci care prezic că multe se vor schimba în fotbal, inclusiv la nivelul pieţei de transferuri,  după această criză economică derivată din pandemia coronavirusului.

Gata cu transferurile de o sută de milioane

Real Madrid se teme de un faliment tehnic al industriei dacă nu este posibil să joace în acest sezon sau dacă următorul începe în spatele ușilor închise și banii de la box office sunt pierduți.

ADVERTISEMENT

Roures, în Spania, a vorbit despre adio pentru „transferurile de o sută de milioane”. Toată lumea începe abia acum să realizeze că sumele de transfer la care s-au ajuns deveniseră exagerate şi nejustificate.

Era nejustificat preţul de 280 de milioane

În Franța, eurodeputatul Daniel Cohn-Bendit, cunoscut în țara sa ca un personaj radical, incomod, a ridicat alarma cu privire la Mbappé, vedeta PSG: „Mâine, după criza coronavirusului, nu va valora mai mult de 35 sau 40 de milioane în loc de 280 cât ajunsese să coste la începutul acestui an”.

ADVERTISEMENT

Și cine îl   mai poate cumpăra?” – continuă politicianul într-o coloană din Ouest France, prezicând: „Această criză va curăța iraționalitatea sporturilor profesionale. Este ca și cum ar fi avut loc un atac nuclear și trebuie totul reconstruit, dar la alte baze.

E nevoie de plafon salarial

Va exista o reglementare de facto. Ar fi necesar să mergem și mai departe cu un plafon de salariu. Este o reorganizare care trece nu numai pentru salariile jucătorilor, ci și pentru dreptul la imagine și publicitate. Trebuie să rupem sistemul managerilor, al celor care fac afaceri exorbitante în fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu cred că jucătorii de fotbal o fac mai rău pentru că sunt plătiți mai puțin. În viitor, în contractele de televiziune de fotbal, va trebui să se stabilească că un procent se va duce la sportul olimpic și altul la sportul amator, de exemplu ”.

ADVERTISEMENT