Sport

Vinicius, al 16-lea jucător care dă hat-trick în El Clasico. Messi este recordman și la acest capitol!

Vincius Junior a reușit să marcheze de trei ori în prima repriză a partidei dintre Real Madrid și FC Barcelona, din finala Supercupei Spaniei.
14.01.2024 | 22:40
Vinicius al 16lea jucator care da hattrick in El Clasico Messi este recordman si la acest capitol
Vinicius Junior, hattrick în El Clasico. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Întâlnirea Real Madrid – FC Barcelona, finala Supercupei Spaniei, se dispută în Arabia Saudită, pe stadionul KSU din capitala Riyadh, arenă pe care joacă Al Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, ani de zile idolul fanilor lui Real Madrid, ajuns acum la 38 de ani.

Vinicius, hattrick în Real Madrid – FC Barcelona

După ce a fost servit perfect de coechipierii Jude Bellingham și Rodrygo, la golurile din minutele 7, repectiv 10, Vinicius Junior a reușit hattrick-ul în minutul 39, dintr-un penalty obținut chiar de el. Astfel, la a 15-a partida jucată împotriva celor de la FC Barcelona, Vinicius și-a înscris numele pe lista selectă a celor care au bifat trei reușite într-un El Clasico.

ADVERTISEMENT

Din această listă mai fac parte Jaime Lazcano, Joan Ramon i Pera, Ventora, Jesus Narro, Cesar, Evaristo de Macedo, Amancio, Ferenc Puskas, Ivan Zamorano, Fernando Sanudo, Gary Lineker, Romario, Luis Suarez, Karim Benzema și Lionel Messi. Ultimul este singurul care a reușit această performanță de două ori în carieră!

Ultimul madrilen care reușise această performanță a fost atacantul francez Karim Benzema, în semifinala Copa del Rey din 2023, Barcelona – Real Madrid 0-4. Benzema putea fi întâiul jucător al lui Real cu „poker” în Clasico și a avut cel puțin o ocazie mare în acea partidă.

ADVERTISEMENT

Câți bani primește câștigătoarea Supercupei Spaniei

Cine câștigă Supercupa va pleca în Spania cu aproximativ 8 milioane de euro. Șeicii au plătit 40 de milioane de euro către Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF). Suma a fost achitată pentru ca duelurile să aibă loc în țara saudită.

O parte din bani au fost împărțiți între cele 4 echipe, însă nu în mod egal. FC Barcelona și Real Madrid au primit 6 milioane de euro, Atletico Madrid a primit 3 milioane de euro, iar Osasuna doar un milion de euro.

ADVERTISEMENT

RFEF le-a cerut celor 3 cluburi mari din La Liga să o ajute pe ce-a de-a patra semifinalistă cu o parte din bani. Câte 200.000 de euro au fost nevoite formațiile spaniole să achite către Osasuna. Astfel că “Los Rojillos” au primit în total suma de 1.6 milioane de euro.

Revoltă în Supercupa Spaniei

După semifinala pierdută, jucătorii Osasunei sunt de părere că turneul a fost aranjat pentru ca Real Madrid și FC Barcelona să joace finala. Fotbaliștii au acuzat deciziile de arbitraj și au atras atenția asupra unui fault care a fost analizat la VAR, însă decizia a rămas în favoarea catalanilor.

ADVERTISEMENT

“Am văzut cu toții. În prima repriză, toate faulturile au fost în favoarea Barcelonei. Este evident, la faza golului, este fault clar pentru mine. Ori de câte ori se întâmplă astfel de lucruri, hotărârile sunt pentru ei. Nu vreau să fiu populist, dar cred că a fost evident astăzi”, a spus căpitanul Osasunei, David Garcia, potrivit celor de la Marca.

ADVERTISEMENT