Sport

Gest de mari campioni făcut de Barcelona și Real Madrid. Cărui club au decis să-i doneze 400.000 de euro

Real Madrid și Barcelona, alături de Atletico Madrid, demonstrează încă o dată ce înseamnă să fii un campion adevărat și să dai dovadă de fair play indiferent de situație.
09.01.2024 | 17:19
Gest de mari campioni facut de Barcelona si Real Madrid Carui club au decis sai doneze 400000 de euro
Gest de mari campioni făcut de Barcelona și Real Madrid. Cărui club au decis să-i doneze 400.000 de euro
ADVERTISEMENT

Asta, după ce cluburile menționate au decis să dea o mână de ajutor unei alte formații din Spania, înainte de Supercupă. În acest an, competiția se va disputa în Arabia Saudiă, pe terenul celor de la Al Nassr. Arabii au ademenit Federația Spaniolă cu 40 de milioane de euro pentru a accepta ca cele patru cluburi participante să joace în această țară exotică.

Gest de mari campioni făcut de Barcelona și Real Madrid

Concret, Barcelona, Real Madrid, Atletico și Osasuna vor participa la turneu, fiind vorba despre primele două clasate din campionat și finalistele Cupei Spaniei. Prezența Osasunei poate fi considerată o surpriză, în condițiile în care această formație este relevația sezonului trecut, însă un nume mai puțin obișnuit pentru topul fotbalului spaniol.

ADVERTISEMENT

Așadar, prima semifinală a turneului va fi disputată între Real Madrid și Atletico, miercuri 10 ianuarie, de la ora 21:00, în timp ce Barca se va duela cu Osasuna, joi de la aceeași oră.

Finala este programată pe 14 ianuarie, însă un alt detaliu a atras atenția tuturor: modul în care se vor împărți banii puși pe masă de arabi. Șeicii au promis 40 de milioane de euro spaniolilor, astfel că o parte vor reveni cluburilor.

ADVERTISEMENT

Însă, așa cum se întâmplă și în cazul drepturilor TV din Spania, banii nu se vor împărți în mod egal. Real și Barcelona vor primi câte 6 milioane de euro, Atletico va încasa trei, în timp ce Osasuna va primi doar un milion de euro.

Doar că, pentru a mai echilibra situația, Federația Spaniolă le-a cerut granzilor din campionat să redirecționeze câte 200.000 de euro pentru Osasuna. Cele trei mari cluburi au acceptat, astfel că Osasuna va primi 1,6 milioane de euro pentru această experiență din Arabia Saudită. Desigur, dacă nu va pleca acasă și cu trofeul.

ADVERTISEMENT

Revelația sezonului trecut, Osasuna, ocupă în acest an locul 12 în clasament, însă privește cu optimism spre Supercupă. Asta, după ce Barcelona s-a chinuit în cel mai recent meci disputat în Cupa Spaniei, 3-2 în 16-imi contra formației din Liga a 4-a Barbastro.

Catalanii au deschis scorul atunci prin Fermin Lopez, iar Rapinha a făcut 2-0 în minutul 52, însă finalul de meci a fost extrem de strâns. Mai întâi Robert Lewandowski a majorat diferența din penalty în minutul 88, însă Marc Prat a făcut 3-2 tot din penalty în prelungiri, iar ultimele minute au fost pline de emoții pentru fanii Barcelonei, care nu concepeau să asiste la o rușine istorică.

ADVERTISEMENT