Sport

Câți bani primește câștigătoarea Supercupei Spaniei. Finala dintre Barca și Real se joacă în Arabia Saudită

Barcelona și Real Madrid vor disputa finala Supercupei Spaniei, de data aceasta în Arabia Saudită, după o semifinală între Real și Atletico de povestit nepoților.
14.01.2024 | 11:30
Cati bani primeste castigatoarea Supercupei Spaniei Finala dintre Barca si Real se joaca in Arabia Saudita
Câți bani primește câștigătoarea Supercupei Spaniei. Finala dintre Barca și Real se joacă la Riad
ADVERTISEMENT

Arabii au pus la bătaie 40 de milioane de euro pentru ca Federația Spaniolă de Fotbal să accepte ca această competiție să se desfășoare în Arabia Saudită. Dintre acești bani, 6 milioane au fost repartizați spre Barcelona și Real, 3 milioane spre Atletico Madrid și 1 milion spre surpriza Osasuna.

Câți bani primește câștigătoarea Supercupei Spaniei

Doar că, la rugămintea oficialilor fotbalului spaniol, micuța Osasuna a mai primit o donație de câte 200.000 de euro din partea fiecărui club, astfel că cei de la Osasuna au plecat acasă cu 1,6 milioane de euro în buzunare, după 0-2 cu Barcelona în semifinală. Mult mai interesant a fost meciul dintre Real și Atletico.

ADVERTISEMENT

Asta, pentru că galacticii au fost conduși cu 3-2, însă au revenit în ultimele minute, au împins partida în prelungiri, unde au câștigat cu 5-3. Antrenorul Carlo Ancelotti recunoștea după meci că a fost mai greu decât s-ar fi așteptat, însă echipa sa a avut parte și de mult noroc pentru a întoarce soarta partidei.

“A fost foarte greu. Meciul a fost foarte competitiv de la un capăt la altul, cu două echipe care s-au luptat foarte mult. Am câștigat pentru că am fost mai energici pe final. Cei care au intrat pe teren ne-au câștigat meciul: Joselu, Brahim, Ceballos… Doar așa poți câștiga acest tip de meci”, a explicat Ancelotti.

ADVERTISEMENT

De altfel, antrenorul Barcelonei, Xavi, și-a trimis ”spionii” în tribună pentru a se pregăti de finală cât mai bine. În aceste condiții, Barcelona și Real Madrid au șansa să își crească premiul în bani, dacă vor ridica trofeul. Concret, câștigătoarea Supercupei va primi 1 milion de euro, pe lângă faptul că ambele echipe au primit deja 1 milion de euro bonus pentru că au ajuns în finală.

Așadar, cine câștigă Supercupa va pleca în Spania cu aproximativ 8 milioane de euro. Desigur, pentru echipe de un asemenea nivel nu sunt sume impresionante, însă nici de neglijat. Finala dintre Real Madrid și Barcelona se va disputa duminică, 14 ianuarie, de la ora 21:00 și va fi transmisă în direct de Digi Sport și Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Așa cum Marca scria, revelația sezonului trecut, Osasuna, a plecat acasă cu 1,6 milioane de euro, dintre aceștia 600.000 de euro fiind donații, în timp ce Atletico Madrid a plecat acasă cu 3 milioane de euro. Toată lumea așteaptă acum să-l vadă la lucru în finală pe Vitor Roque, considerat noul Ronaldo al Braziliei.

”Adevăratul Ronaldo”, nu CR7. ”Abia am putut să dorm câteva ore. Este un vis devenit realitate. Sunt foarte fericit. Îmi doream acest lucru încă de când eram mic. Xavi mi-a spus să fiu calm și, dacă voi putea, să marchez. Colegii m-au întâmpinat foarte bine”, declara Roque în urmă cu o săptămână, când era prezentat oficial.

ADVERTISEMENT

De altfel, Vitor Roque este cel mai scump transfer al iernii, cu 40 de milioane de euro. Barcelona le-a plătit celor de la Athletico Paranaense 40 de milioane de euro pentru atacantul de 18 ani, care este văzut de experți drept viitorul mare atacant al Braziliei, care l-ar putea depăși pe Neymar cu ușurință.

ADVERTISEMENT