Fotbal international

Violenţe în ultima zi a anului 2020! Fanii au pătruns pe teren și i-au luat la bătaie pe jucători. Video

01.01.2021 | 15:05
Violente in ultima zi a anului 2020 Fanii au patruns pe teren si iau luat la bataie pe jucatori Video
ADVERTISEMENT

Chiar în ziua în care, la fel ca întrega planetă, şi Bolivia se pregătea să se despartă de un an 2020 de care toată lumea a vrut să scape mai repede, pentru a-l primi pe 2021 cu speranţă, în această ţară sud-americană situată la mare altitudine au explodat violenţele pe terenul de fotbal în finalul unui meci de primă divizie.

Pandemia de coronavirus a schimbat sistemul competiţional şi în Bolivia. În 31 decembrie a fost programată etapa a 26-a-a, ultima din prima parte a sezonului, numită Apertura, adică deschiderea. Ca niciodată, lupta la titlu a fost foarte strânsă, în dispută fiind angrenate trei echipe: Always Ready, The Strongest şi Bolivar.

ADVERTISEMENT

Dacă ultimele două fac parte din rândul celor mai cunoscute şi mai titrate echipe din fotbalul peruvian, prezenţa lui Always Ready în bătălia pentru câştigarea uneia dintre cele două părţi ale sezonului a constituit o premieră. Always Ready pleca înaintea ultimelor 90 de minute cu un avans de un punct peste The Strongest şi două peste Bolivar.

În Bolivia s-a jucat ultima etapă, cu trei echipe luptând la titlu

Toate cele trei au reuşit să obţină victorii. Bolivar avea cel mai uşor meci, jucând acasă cu Oriente Petrolero, locul 10 şi a fost 4-1. The Strongest s-a impus cu 3-1 la Blooming, locul 9, iar Always Ready la Nacional Potosi, locul 7. Meciurile lui Always Ready şi The Strongest au fost foarte grele, pentru că adversarele lor luptau să termine între locurile 5-8, pentru a se califica pentru Copa Sudamericana.

ADVERTISEMENT

Probabil că acesta a fost şi motivul pentru care în ultimele secvenţe ale partidei de la Santa Cruz, oraşul de unde este Blooming, a izbucnit Jihadul. Toate meciurile din Bolivia trebuiau să se joace fără public, în urma deciziei forurilor sanitare din aceastăţ ţară, pentru a se evita riscul de infectări.

La Santa Cruz s-a jucat cu tribunele pline

Însă, nu se ştie cine a permis acest lucru, dar acum autorităţile au deschis deja ancheta, stadionul a fost plin de spectatori, suporteri ai echipei locale. Aceştia au devenit tot mai iritaţi pe măsură ce devenise clar faptul că echipa lor va pierde cu The Strongest, rezultat care automat elimina pe Blooming din calificările la Copa Sudamericana, a doua competiţie intercluburi în America de Sud după Copa Libertadores.

ADVERTISEMENT

Un jucător al echipei oaspete a fost lovit de un adversar şi acela a fost momentul în care, sub ochii înmărmuriţi ai comentatorilor TV care transmiteau în direct partida, simultan cu celelalte două meciuri, fanii lui Blooming au pătruns pe teren pentru a ataca fotbaliştii oaspeţi.

Fanii lui Blooming au bătut jucătorii de la The Strongest

”Ce barbarie! Totul a scăpat de sub control. Fanii fac legea pe teren”, a exclamat comentatorul televiziunii boliviene, când a văzut ce se întâmplă în stadion. După câteva minute de haos, poliția locală a intervenit în forță și a arestat mai mulți suporteri. ”Ce final de 2020 și ce început de 2021”, a mai spus comentatorul bolivian în timpul transmisiunii.

ADVERTISEMENT

Acum tot efortul organelor abilitate ale legii este să afle cât mai repede cine a permis intrarea pe stadion a suporterilor, deşi exista un decret guvernamental care interzicea clar acest lucru. Dacă această decizie se va dovedi că a fost luată de conducerea lui Blooming clubul va risca enorm, putându-se ajunge până la excluderea din prima divizie.

ADVERTISEMENT