News

Violențe într-o școală din România. Elevă, bătută crunt de un coleg, în aplauzele altor copii

09.03.2021 | 21:28
Violente intro scoala din Romania Eleva batuta crunt de un coleg in aplauzele altor copii
ADVERTISEMENT

După cazul din Maramureș, unde un băiețel a fost agresat crunt de tatăl unei colege, în spațiul public apar imagini cu o elevă bătută de un coleg la o unitate de învățământ din județul Argeș.

În urmă cu câteva zile, o fată a fost filmată în timp ce este agresată fără milă de un coleg. Condamnabilă în acest caz este și reacția restului copiilor din clasă, care se bucură, râd şi chiar aplaudă.

ADVERTISEMENT

Totul se întâmplă la o şcoală din comuna Dobreşti. Clipul video a ajuns rapid la îndemâna părinților și a profesorilor după ce fost distribuit și pe internet.

Elevă, bătută crunt de un coleg, în aplauzele altor copii, într-o școală din Argeș

Episodul violent de la școala din Argeș a fost filmat chiar de elevi, în urmă cu câteva zile, iar după ce copiii au început să se laude cu clipul video, acesta a ajuns şi în atenţia oficialilor din Educație de la nivel județean, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

Scenariul care se desprinde din imaginile prezentate indică faptul că totul a fost premeditat, având în vedere că cel care filmează şi colegii săi așteaptă pe holul școlii, la intrarea într-o clasă, ca un elev să ajungă şi să intre în clasă pentru a bate o fată.

Pe imagini se vede cum agresorul se duce direct la fată şi încearcă să o lovească cu pumnul în față. Acesta se ferește cu succes în primă fază, însă apoi alunecă pe podeaua udă. Văzând-o căzută, elevul sare apoi peste ea şi începe să o lovească.

ADVERTISEMENT

Toată scena violentă are loc în timp ce toți ceilalți copii se bucură că fata este bătută, râd şi chiar aplaudă, ca la un spectacol, fără să intervină în vreun fel.

Plângeri depuse de părinții fetei agresate

Potrivit sursei citate, părinţii fetei bătute au depus mai multe plângeri, de îndată ce au văzut cruntele imagini cu fiica lor bătută în interiorul școlii.

ADVERTISEMENT

Cei de la Inspectoratul Școlar Județean Argeș au anunțat că a fost demarată o anchetă, iar șefii din ISJ spun că, pe lângă elevi, la întrebări trebuie să răspundă şi profesorii din şcoala din Dobreşti.

ADVERTISEMENT