Fotbal intern

Viorel Cataramă e finanţatorul din umbră de la Rapid! Surpriză totală!

07.01.2019 | 16:11
Viorel Catarama e finantatorul din umbra de la Rapid Surpriza totala
ADVERTISEMENT

Viorel Cataramă este, de fapt, investitorul de la Rapid! „Farmecul vieții” din Giulești se reclădește prin diviziile inferioare, cu obiectivul să revină cât mai repede în prima ligă. Sprijinit declarativ de o mulțime de potențați, grosul financiar și-l „trage” de la miliardarul din fruntea „Dreptei Liberale”.

Victor Angelescu, patronul anunțat cu surle și trâmbițe la Fotbal Club Rapid 1923 SA, nu figurează în acte printre acționari, deși public s-a vorbit că ar deține 40 la sută din acțiunile echipei giuleștene. FANATIK a aflat că în spatele investițiilor de la Rapid se află milionarul Viorel Cataramă, dar și un alt afacerist important, extrem de discret.

ADVERTISEMENT

Viorel Cataramă, finanţatorul Rapidului! Cum s-a ajuns aici

Rapid este în Liga 3 și visează să revină în scurt timp în elita fotbalului românesc. Liga 1 Betano este obiectivul declarat al formației antrenată acum de Daniel Pancu și susținută puternic de Primăria Sectorului 1, prin edilul Daniel Tudorache. Personajul care și-a asumat public revitalizarea brandului giuleștean este tânărul afacerist Victor Angelescu, apărut ca un salvator pentru clubul bucureștean.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, s-a implicat în ridicarea Rapidului
Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, s-a implicat în ridicarea Rapidului

În vară, Daniel Tudorache anunța noul acționariat de la Rapid și vorbea despre ajutorul Primăriei în ceea ce privește formația giuleșteană: „Sunt mai mulți oameni de afaceri, dar este într-adevăr și unul cu mai multe acțiuni, Victor Angelescu. Are 40 la sută în acest moment. Restul procentelor le veți vedea în perioada următoare. Victor Angelescu este important pentru Rapid. Primăria ajută Rapid doar cu bazele materiale, baze sportive, pe care le vom pune la dispoziție contra cost. Dânsul are puterea de decizie acum”, afirma Tudorache.

ADVERTISEMENT

Angelescu susține că are 40 la sută, dar nu figurează nicăieri în acte!

Tot atunci, Angelescu își făcea intrarea în fotbalul de mare performanță al României: „Bugetul Rapidului în Liga 3 va fi de un milion de euro. Eu am 40% din club, deci asigur 40% din buget”, declara Angelescu.

Doar că timpul a trecut și acționariatul real al clubului vișiniu nu îl conținea, în luna noiembrie, la nivelul actelor depuse la ONRC (Oficiul Naţional al Registrului Comerţului), și pe Angelescu. Astfel, acțiunile Rapidului ar fi distribuite în următorul mod: Ovidiu Burcă (fost jucător) – 33,34%, Adrian Olariu – 33,33% și ACS Academia Rapid 1923 – 33,33%. Nici urmă de Victor Angelescu, tânărul milionar apărut la momentul potrivit să scape clubul de faliment și desființare!

ADVERTISEMENT
Victor Angelescu, în centru, la prima conferinţă de presă în care s-a prezentat drept investitor la Rapid
Victor Angelescu, în centru, la prima conferinţă de presă în care s-a prezentat drept investitor la Rapid

Finanțatorul nerostit al giuleștenilor

Surse autorizate din anturajul Rapidului au dezvăluit pentru FANATIK că în spatele investițiilor giuleștene s-ar afla doi potenți milionari români. Unul dintre aceștia este un afacerist extrem de discret, despre care nimeni nu vorbește. Celălalt, deși este la fel de misterios și de reținut în ieșirile publice, este Viorel Cataramă! Milionarul care are o avere de peste 40 de milioane de euro, strânsă în mare măsură din afacerile cu mobilă ale renumitului brand Elvila, ar fi unul dintre cei care au ajutat financiar în ultima vreme clubul giuleștean.

Așa cum îi este obiceiul, Cataramă, care recent și-a înființat un nou partid politic după plecarea din PNL, numit Dreapta Liberală, a preferat să nu facă mare tam-tam legat de sprijinul acordat formației sale de suflet. Apropierea afaceristului de Rapid este una de bun augur pentru fani. Cataramă este unul dintre primii miliardari ai României, un investitor care a profitat la maximum de primii ani de după Revoluție: „Erau timpuri în care se câştigau foarte mulţi bani. Domnilor, nu uitaţi: discutam atunci de rate ale profitului de 6.000 la sută. Viaţa era frumoasă. Eram tineri, iar politica părea un lucru frumos în primă fază. Iniţial, am vrut doar să sprijin financiar PNL-ul, dar după alegerile din 1990 am fost contactat de Dinu Patriciu, Tăriceanu şi ceilalţi, care mi-au spus: ‘Băi, Viorele, vino alături de noi’. Mi s-a părut tentant, ‘Da, domnule, vin alături de voi’. Și m-am dus. A fost mai mult o joacă, domnilor”, își amintea Cataramă despre vremurile în care s-a îmbogățit și a intrat în politică.

ADVERTISEMENT

 

„Bugetul Rapidului în Liga 3 va fi de un milion de euro. Cred că e destul de bun, dacă nu cumva e cel mai mare buget care a existat vreodată în Liga 3. Avem obiectiv clar promovarea, deşi ştim că va fi greu. Dar noi suntem Rapid şi nu ne putem gândi decât la promovarea imediată”

Victor Angelescu

1.000.000 de euro este bugetul declarat al Rapidului în Liga 3

40 la sută din acțiuni susține că are Victor Angelescu, deși acesta nu figura la ONRC

 

ADVERTISEMENT