News

Viorel Cataramă, dosar penal, după ce a îmbrățișat oameni în speranța că se va îmbolnăvi cu SARS-CoV-2: ”Să o băgăm la pușcărie și pe Regina Maria”

08.05.2020 | 19:18
Viorel Catarama dosar penal dupa ce a imbratisat oameni in speranta ca se va imbolnavi cu SARSCoV2 Sa o bagam la puscarie si pe Regina Maria
ADVERTISEMENT

Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

UPDATE. 8 mai, ora 19:20. Viorel Cataramă a avut o primă reacție după ce s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că demersul său de a îmbrățișa mai multe persoane are un scop patriotic și cere, ironic, ca și Regina Maria să fie băgată la pușcărie pentru ca a intrat în contact cu bolnavi.

”Gestul meu este gestul unui patriot roman. Dacă a fi patriot înseamnă să mergi la pușcărie, așa să fie. Am fost să mă infestez voluntar să demonstrează că nu pățesc nimic și să demonstrez că măsurile autorităților nu-și au rostul.

ADVERTISEMENT

Dacă, pentru a îmbrățișa persoanele poți băga la pușcărie, atunci o băgăm și pe Regina Maria pentru că și ea a îmbrățișat oameni cu tifos. Eu m-am dus să m infectez pentru că am vrut să demonstrez că nu asta e calea de urmat.

Am decis să demonstrez că trebuie să mergem pe calea imunizării de grup. Am mers în curtea unui cetățean de etnie romă pe care îl cunoșteam. I-am îmbrățișat, le-am dat măști.”, a spus Cataramă la Antena3.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială: 8 mai, ora 17:16

Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Procurorii îl acuză pe Cataramă că s-a deplasat în 7 mai în comuna Bărbulești, unde s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav cu Covid-19. Conform articolului 352 din Codul Penal, Cataramă s-a ales cu dosar penal.

Viorel Cataramă, președintele Partidului Dreapta Liberală, s-a deplasat în comuna Bărbulești, Ialomița, cu scopul clar de a se infecta cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cataramă vrea să demontreze că întreaga isterie declanșată de Covid-19 este de fapt o farsă și nu își face griji că ar putea să moară dacă s-ar îmbolnăvi cu noul coronavirus.

Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a explicat Cataramă.

Cataramă vrea să se infecteze cu Covid-19 în semn de protest

Politicianul s-a autoizolat și vrea să demonstreze că nu va păți nimic în urma infecției cu Covid-19.

Am ferma convingere că nu voi păți nimic și voi putea demonstra că falimentarea României și surpimarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovați vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu”, a continuat Cataramă.

Înainte de a vizita comuna unde s-au raportat 70 de cazuri de Covid-19, Cataramă a încercat să se interneze într-un spital din București pentru a se îmbolnăvi, conform Mediafax.

Conducătorii spitalului l-au refuzat, motiv pentru politician să își caute altă sursă de îmbolnăvire. Cataramă susține teoria imunizării de turmă și se declară total împotriva carantinării oamenilor.

Viorel Cataramă a comentat, conform EVZ, decizia Parchetului de a-l pune sub acuzare. „Eu nu cred că acel dosar e legal. Acum e o modă să se deschidă dosare penale. Prevenția înseamnă altceva. Mor mai mulți oameni decât de cornonavirus că nu au acces la sănătate. Dacă am merge pe varianta asta ar trebui să anulăm circulația mașinilor pentru că în România se moare mult în accidente de mașină. Gestul meu este unul patriotic, a declarat Cataramă.

ADVERTISEMENT
Tags: