Life

Viorel Lis se ceartă cu nepoții săi pentru o livadă de 4.000 mp, în Argeș. Fostul edil: ”Ei se așteptau să fac eu totul”

Viorel Lis, fost primar general al capitalei, se ceartă de câțiva ani cu nepoții săi pentru un teren de peste 15.000 mp situat în localitatea Mălureni, județul Argeș.
14.02.2022 | 09:02
Viorel Lis se cearta cu nepotii sai pentru o livada de 4000 mp in Arges Fostul edil Ei se asteptau sa fac eu totul
Viorel Lis se ceartă cu nepoții pentru o livadă în Argeș / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Viorel Lis își dispută de mai bine de trei ani drepturile asupra unei moșteniri situate în Mălureni, județul Argeș. Este vorba de un teren de peste 15.000 mp care a aparținut părinților lui Viorel Lis. După decesul surorii fostului edil, cei trei copii ai acesteia l-au acționat în instanță pe unchiul lor pe motiv că a desființat fără acordul lor semnele de hotar, a intrat pe partea lor de teren și a plantat o livadă de pruni.

Viorel Lis: ”Nu m-am mai dus acolo pentru că am probleme de sănătate”

Cei trei reclamanți susțin că Lis le-a promis că le va atribui un alt teren, la schimb, însă nu s-a ținut de cuvânt. Ei l-au acuzat pe fostul primar de tulburare de posesie și i-au cerut în instanță restabilirea semnelor de hotar și ridicarea plantațiilor.

ADVERTISEMENT

”E vorba de o neînțelegere pe care am avut-o cu niște nepoți. Sora mea, care a decedat, a avut trei copii.

Nu mai pot nici eu… Ei (rudele, n.r) se așteptau ca eu să fac totul. Cum am tot avut probleme cu sănătatea, nu m-am mai dus pe acolo și au început discuțiile”, a explicat Viorel Lis pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Viorel Lis susține că a adus îmbunătățiri proprietății

În instanță, Viorel Lis a explicat că, după moartea părinților lui, a încercat să aibă grijă de proprietate. În 1995, el a înlocuit livada existentă, deja îmbătrânită, și a plantat noi pomi fructiferi. Pentru că terenul era mlăștinos, el a drenat apa și a construit canale.

În toți anii de după moartea părinților săi, a mai explicat Lis, frații lui nu doar că nu s-au opus investiției, ba chiar l-au și felicitat pentru inițiativă. ”Mama celor trei reclamanți a fost chiar încântată de faptul că a menținut livada pe terenul pe care a existat dintotdeauna, văzând în pârât un frate care cinstește memoria părinților. Dacă sora mea, mama celor trei reclamanți, ar fi avut obiecțiuni cu privire la acțiunile pârâtului ar fi solicitat ea însăși grănițuirea sau ridicarea plantațiilor de pruni, ori acest lucru nu s-a întâmplat”, a arătat Lis în instanță, conform FANATIK.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au schimbat însă după moartea surorii lui Viorel Lis, atunci când cei trei copii ai acesteia au cerut grănițuire, adică stabilirea limitelor dintre două proprietăți prin hotărâre judecătorească. Procesul a început în 2019 și continuă și astăzi.

Procesul se reia de la zero

În august 2020, Judecătoria Curtea de Argeș a respins tranzacția propusă de părți, iar terenul a rămas neîmpărțit. Lis și nepoții au contestat decizia, iar în octombrie 2021, Tribunalul Argeș a decis să trimită cauza înapoi la prima instanță, pentru rejudecare. Primul termen urmează să aibă loc pe 1 martie 2022.

ADVERTISEMENT

”N-am terminat procesul, e un partaj. Am ajuns la o înțelegere, dar așteptăm să dea și judecătorii o decizie. Noi ne-am împăcat, am semnat toți înțelegerea, dar nu s-a dat hotărârea.

Le-am spus să ia ce vor, am luat toți câte o treime din grădină și cu asta-basta. I-am lăsat să aleagă”, a mai declarat Viorel Lis pentru FANATIK.

Viorel Lis are 4.500 de lei pe lună din pensii

Moșia din Argeș a fostului primar va ajunge la Oana Lis, care va moșteni acea parcelă de pământ. Viorel Lis spune că îi datorează actualei sale soții faptul că încă mai e în viață.

”Ea e moștenitoarea mea! Și acum, dacă nu ar fi ea, cred că nu aș putea să mai trăiesc. Am probleme de sănănătate. În primul rând, banii contează și mulți spuneau că vai, dacă ești primar, te-ai îmbogățit. Dar eu trăiesc din pensie, la ora actuală”, a dezvăluit Viorel Lis într-o emisiune de televiziune.

Conform FANATIK, Viorel Lis trăiește în prezent dintr-o pensie de 3.500 de lei, la care se adaugă o indemnizație de 1.000 de lei pentru că are certificat de revoluționar. Fostul edil și-a depus dosarul pentru titlul de luptător cu rol esențial în revoluția din ’89, însă acesta i-a fost respins pe motiv că înscrierile s-au încheiat. El are probleme mari de sănătate și nu se mai poate deplasa singur.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”