Fotbal intern

Viorel Moldovan, prezentat la UNDER 21! Ce obiectiv are şi ce nume grele a învins în cursa pentru postul de selecţioner!

Viorel Moldovan a fost prezentat oficial în funcţia de selecţioner al reprezentativei “tricolore” U-21. Fostul internaţional a declarat că a semnat un contract pe doi ani şi are ca obiectiv...
04.07.2014 | 12:47
Viorel Moldovan prezentat la UNDER 21 Ce obiectiv are si ce nume grele a invins in cursa pentru postul de selectioner
ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan a fost prezentat oficial în funcţia de selecţioner al reprezentativei “tricolore” U-21. Fostul internaţional a declarat că a semnat un contract pe doi ani şi are ca obiectiv calificarea echipei la Campionatul European.

“Sînt onorat să fiu eu cel ales. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a forma şi crea jucători pentru prima reprezentativă. Pentru mine este o provocare. Mă bucur că am şansa să reprezint România din nou. Am emoţii, dar îmi doi da drumul pe parcurs. Vreau să fac performanţă. Jucătorii care au sub 21 de ani sînt deja maturi, talentaţi, care trebuie îndrumaţi şi susţinuţi. Avem foarte multe talente, dar nu e suficient acest lucru. Trebuie foarte multă muncă. Contractul este confidenţial, cu un pachet interesant în ceea ce priveşte performanţa. E o altă mîncare de peşte această funcţie, începînd de luni voi studia fiecare dosar şi voi vedea care sînt jucătorii care pot face faţă. Rezultatele mă vor ţine aici, am un contract ferm pe doi ani. Vreau să construiesc o echipă competitivă care să se califice la Campionatul European. Sînt convins că voi colabora foarte bine cu Piţurcă. Am un an să construiesc o echipă puternică pentru că actuala campanie e compromisă”, a spus Moldovan.

ADVERTISEMENT

“Aş fi cîştigat mai mulţi bani dacă aş fi rămas la Rapid”

Fostul internaţional a vorbit şi despre despărţirea de Rapid, grupare pe care a părăsit-o deşi a promovat-o în Liga 1. “Colaboratorii mei s-au ocupat de cazarea din Germania, iar eu am întrebat dacă nu am nimic de făcut pentru că aşa eram obişnuit la Rapid. A fost decizia mea să plec de la Rapid şi trebuie să-mi urmez drumul. Din punct de vedere financiar, poate aş fi cîştigat mai bine în Giuleşti. Îmi felicit jucătorii, au realizat o performanţă istorică. Le urez succes foştilor mei elevi şi sper să realizeze performanţă în continuare. Voi rămîne fan al Rapidului şi voi ajuta cu plăcere de fiecare dată cînd voi putea. Sînt convins că se vor descurca. Sper ca acest club să redevină ce a fost odată”, a spus Moldovan.

Burleanu: “Viorel a demonstrat în Giuleşti că are valoare”

La rîndul său, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat: “Îi mulţumesc domnului Moldovan că a acceptat oferta noastră. Avem încă un om integru alături de noi, în Federaţie. A demonstrat la Rapid că are valoare, a reuşit în condiţii vitrege. De astfel de oameni avem nevoie, de profesionişti. Cătălin Gheorghiu va fi noul team-manager al reprezentativei U-21. Fiecare echipă naţională va avea un astfel de om lîngă ea”.

ADVERTISEMENT

Şeful de la Casa Fotbalului susţine că nimeni nu l-a înştiinţat că Şahtar Doneţk va evolua pe Naţional Arena în Liga Campionilor. “Nu avem nici o comunicare oficială între Şahtior şi FRF. Dar le vom acorda tot suportul. Am discutat cu reprezentanţii Primăriei şi am primit asigurări că vom avea un gazon de nivel european”, a spus Burleanu.

Iordănescu: “Moldovan s-a luptat cu Badea, Chirilă, Ganea şi Dumitriu pentru post”

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, a dezvăluit cu ce tehnicieni s-a luptat Moldovan pentru postul de selecţioner al reprezentativei U-21.

ADVERTISEMENT

“Am ales 15 dintre candidaţii care şi-au trimis CV-ul. I-am selectat pe primii cinci, iar aceştia au venit la interviuri, care au durat chiar şi o oră şi jumătate. Nici Moldovan nu a fost menajat de sita de întrebări. Obiectivul este performanţa şi să formeze jucători pentru prima reprezentativă. Piţurcă şi Moldovan trebuie să aibă o colaborare directă. Dacă Piţurcă va avea nevoie de un jucător de la U-21 e normal ca acela să meargă la reprezentativa mare. L-am sfătuit pe Moldovan să-şi aleaga un lot de 33 de jucători. L-am asigurat pe Viorel că nu va mai aduce bani din buzunarul lui pentru echipă, cum păţea la echipa de club. Pentru acest post, s-a luptat cu Ionuţ Badea, Ionuţ Chirilă, Ţiţi Dumitriu şi Ionel Ganea”, a spus Iordăndescu.

“Tata Puiu” susţine că nu se afla în conflict cu nici unul dintre foşti săi elevi din “Generaţia de Aur”. “Personal, am relaţii foarte bune cu toţi foştii mei elevi de la echipa naţională. Inclusiv cu Prodan, am toată admiraţia faţă de el. Nu am trădat pe nimeni”, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!