News

Viorica Dăncilă îl critică din nou pe Klaus Iohannis: “Vorbeşte de parcă am avea tribunal la Bruxelles”

15.05.2019 | 12:42
Viorica Dancila il critica din nou pe Klaus Iohannis Vorbeste de parca am avea tribunal la Bruxelles
ADVERTISEMENT

Continuă disensiunile între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Cei doi nu ratează nicio ocazie de a se ataca reciproc. Într-o declarație de miercuri dimineață, premierul României a lansat un nou val de critici la adresa președintelui României.

Viorica Dăncilă îl pune la zid pe Klaus Iohannis, după summitul  de la Sibiu

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis la scurt timp după summitul desfășurat la Sibiu nu au rămas fără ecou. În  acest context, prim-ministrul îl taxează în termeni duri pe șeful statului, reproșându-i lipsa de „demnitate la nivel european”.

ADVERTISEMENT

Domnul Iohannis ne vorbește de parcă am avea un tribunal la Bruxelles, care să ne judece ceea ce facem bine sau ceea ce facem rău. Noi suntem un stat membru al UE. Cred că domnul președinte trebuie să dea dovadă de demnitate la nivel european, să fim tratați în mod egal cu celelalte state” , a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, premierul României, declarație surprinzătoare. Sursa foto:stirileprotv.ro
Viorica Dăncilă, premierul României, declarație surprinzătoare. Sursa foto:stirileprotv.ro

Premierul anunță alinierea la normele europene

Totodată, prim-ministrul României a reiterat poziția conform căreia alinierea la normele impuse de Uniunea Europeană reprezintă o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce, afirmând în același timp că s-au făcut pași importanți în această direcție.

ADVERTISEMENT

Sigur că mai e de lucru, dar să nu acceptăm dublul standard, și numai pe partea alimentară, ci de modul în care suntem tratați în UE. Eu cred că România trebuie să fie tratată cu drepturi egale, să stea la masa deciziei și ceea ce e bun pentru România să și pentru alte state și ceea ce i se cere României să fie cerut și altor state membre” , a mai spus Viorica Dăncilă.

În ultimele zile, summitul de la Sibiu a reprezentat principalul motiv de dispută pentru Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, cei doi aruncându-și vorbe grele. Totul a început în momentul în care șeful statului a refuzat să adreseze prim-ministrului invitația de a lua parte la cea mai importantă acțiune diplomatică desfășurată pe teritoriul țării noastre în ultimii ani.

ADVERTISEMENT