News

Viorica s-a întors în România după 33 de ani petrecuți în diaspora: “Este de 10 ori mai bun decât cel din Germania, chiar și într-un sat din Bihor”

După mai bine de trei decenii petrecute în străinătate, Viorica Robina a ales să se întoarcă acasă şi este foarte încântată de cele găsite aici.
02.12.2023 | 17:12
Viorica sa intors in Romania dupa 33 de ani petrecuti in diaspora Este de 10 ori mai bun decat cel din Germania chiar si intrun sat din Bihor
Viorica Robina şi bărbatul alături de care a ales să se mute înapoi în România Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românilor plecaţi în străinătate dorul de casă li se lipeşte de suflet ca o pecete. Unii şi-l alină prin vizitele facute în ţară de sărbători, dar nu puţin sunt cei care aleg să se întoarcă definitiv în România, după ce au trăit aproape o viaţă printre străini.

Viorica a lucrat ca instructor auto în Germania

Viorica Robina a plecat în urmă cu mai bine de 30 de ani din România. S-a stabilit în Germania, unde s-a integrat foarte bine, dar a purtat mereu în suflet ţara în care s-a născut.

ADVERTISEMENT

În toţi aceşti ani Viorica a visat să revină definitiv într-o zi în România, unde să-şi conducă propria afacere. După 33 de ani de pribegie, iată că visul Vioricăi s-a împlinit.

“Împreună cu soţul meu am decis să ne mutăm în Budureasa (n.r. – comună din Bihor), unde el a alergat la un maraton și a declarat că vrea să rămânem. A spus: ‘eu aici vreau să rămân!’. Eu mă născusem la 3 kilometri distanță. Mi-a spus: ‘hai să ne găsim aici o proprietate!’. Iar cineva, cu care eram atunci la masă, ne-a spus că are o casă de vânzare”, a povestit Viorica, citată de stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmpla în septembrie 2023, adică acum nici zece săptămâni, iar cei doi s-au instalat deja foarte confortabil în noua lor locuinţă. Cum slujbele lor le permite lucrul de la distanţă, cei doi nu au nicio problemă în a-şi procura veniturile.

Ba mai mult, Viorica a constatat cu plăcută surpriză că şi conexiunile cu lumea exterioară sunt mult mai rapide în patria în care s-a născut, decât le avea în cea adoptivă.

ADVERTISEMENT

“Ce să vă spun, dragilor, internetul în România este de 10 ori mai bun decât cel din Germania, chiar și într-un sat din Bihor”, a mai spus Viorica Robina, pentru sursa citată.

Viorica a lucrat în Germania ca instructor auto, ajungând să conducă până şi motociclete şi camioane. Ulterior a început să-i ajute ţi pe românii stabiliţi în Germania, împărtăşind pe propria pagină de internet informaţiile pe care le deține în legătură cu permisele auto germane. De asemenea, a tradus manualul de legislație auto în limba română.

ADVERTISEMENT

Pentru Viorica bucuria reîntoarcerii acasă este evidentă, dar ce l-a atras pe partenerul ei aici? “Liniștea de aici; libertatea; prietenia oamenilor care tot timpul zâmbesc. Lui nu-i vine să creadă că sunt atât de prietenoși, de ospitalieri;  I-a plăcut atât de mult grădina de aici. Este încântat de simplitatea de aici, dar și de libertatea pe care o avem și de liniștea sufletească”, mai povesteşte Viorica Robina, românca întoarsă în ţară după 33 de ani de “exil”.

ADVERTISEMENT