Sport

Virgil Dridea, jucător de legendă la Petrolul Ploiești, a murit la 81 de ani! A fost de două ori campion al României și o învingea pe Liverpool în 1966

Virgil Dridea, fotbalist de legendă al celor de la Petrolul, a murit duminică, la vârsta de 81 de ani. Este dublu campion al României cu ploieștenii, iar în 1966 o învingea pe Liverpool.
29.05.2022 | 10:34
Virgil Dridea jucator de legenda la Petrolul Ploiesti a murit la 81 de ani A fost de doua ori campion al Romaniei si o invingea pe Liverpool in 1966
Virgil Dridea, fost fotbalist de legendă la Petrolul, a murit la vârsta de 81 de ani. Sursă foto: Facebook Petrolul Ploiești
ADVERTISEMENT

Legenda Petrolului Ploiești, Virgil Dridea, s-a stins din viață. Fostul mijlocaș al ”lupilor galbeni” a trecut la cele veșnice în această dimineață, lăsând moștenire echipei fanion a Ploieștiului două titluri de campion și o Cupă a României.

Virgil Dridea, jucător de legendă la Petrolul Ploiești, a murit la vârsta de 81 de ani! A fost de două ori campion cu ”lupii”

Întreaga carieră sportivă a lui Virgil Dridea s-a contopit cu fotbalul prahovean. A devenit campion al țării în sezonul în care a debutat în galben și albastru. Ulterior avea să contribuie decisiv la alte succese istorice ale ”lupilor”.

ADVERTISEMENT

Oficialii și fanii petroliști au anunțat trista veste și și-au luat rămas bun de la legendarul Virgil Dridea printr-un emoționat mesaj postat pe rețelele de socializare.

”Un simbol al Petrolului, o adevărată legendă a clubului nostru, Virgil Dridea a plecat dintre noi în această dimineață. La 81 de ani, Virgil Puiu Dridea a părăsit această lume, mergând să refacă echipa din „ceruri”, alături de cei cu care câștiga titlurile de campion al României și o învingea, la Ploiești, pe marea FC Liverpool!

ADVERTISEMENT

Născut pe 17 noiembrie 1940, la Ploiești, Virgil Dridea și-a legat, firesc, aproape întreaga carieră de echipa de suflet, Petrolul Ploiești. A debutat în primul eșalon pe 24 august 1958, într-un meci cu Jiul Petroșani (3-0), iar în acel sezon devenea, pentru prima dată, campion al României, alături de Petrolul.

A repetat performanța în 1965-1966, având în palmares și Cupa României, câștigată în ediția 1962-1963, iar în bătălia cu FC Liverpool, purtată în toamna lui 1966, în Cupa Campionilor Europeni, a fost titular în meciurile de la Ploiești și în cel de baraj, de la Bruxelles!

ADVERTISEMENT

A adunat, pe parcursul a opt stagiuni, 82 de prezențe în tricoul Petrolului, ultima pe 3 septembrie 1968, tot într-un meci cu Jiul Petroșani! Cariera de jucator și-a încheiat-o doi ani mai târziu, la Metalul Plopeni, dedicându-se, mai apoi, celei de antrenor”, se arată în comunicatul celor de la Petrolul Ploiești.

I-a dus pe ”lupi” în Europa și ca antrenor

Virgil Dridea și-a început cariera de antrenor în 1970, la Metalul Plopeni, echipă pentru care a evoluat ultima oară ca fotbalist. La fel ca și activitatea sportivă, și cea de tehnician a fost strâns legată de echipele prahovene.

ADVERTISEMENT

”Le-a pregătit pe Metalul Plopeni, până în 1983, a mers, după aceea, în Angola, la Pedro Atletico do Huambo (1983-1985), iar la revenirea în țară a preluat-o pe Prahova CSU Ploiești, cu care a promovat în Divizia B.

În vara lui 1988 a trecut pe banca formației sale de suflet, reușind să readucă Petrolul în prima Divizie, în 1989, dar și în competițiile europene, sub comanda sa „găzarii” întâlnind-o pe Anderlecht Bruxelles, în ediția 1989-1990 a Cupei UEFA!

În 1992 a plecat în Siria, pregătind echipa Armatei, iar mai apoi le-a antrenat pe Dacia Unirea Brăila (1994-1995), Metalul Plopeni (1995-1996) și Midia Năvodari (1998-1999). A revenit pe banca Petrolului în stagiuniea 1999-2000, iar în perioada 1 iulie 2004-31 decembrie 2004 a avut cel de-al treilea mandat la cârma „lupilor”.

Ulterior, a fost oficial al AJF Prahova dar și unul dintre fondatorii noului Petrolul, echipa care a pornit din Liga a IV-a în 2016, ajungând, în această vară, să-și recâștige locul în elita fotbalului românesc.

Rămas bun, Virgil Dridea! Condoleanțe familiei îndurerate!”, se mai arată în comunicatul ”lupilor galbeni”.

ADVERTISEMENT