Life

Virginia Rogin împlinește 71 de ani! Actrița, confesiuni despre Dem Rădulescu: „Când a venit Revoluția, eram rebeli”

Carismatica și cameleonica Virginia Rogin împlinește astăzi vârsta de 71 de ani! Artista are un cufăr cu amintiri, din care ne-a împărtășit cum era să fie eleva lui Dem Rădulescu.
19.11.2022 | 09:00
Virginia Rogin implineste 71 de ani Actrita confesiuni despre Dem Radulescu Cand a venit Revolutia eram rebeli
Virginia Rogin (71 de ani) a fost eleva lui Dem Rădulescu. Foto: libertatea.ro/ Glasul Aradului
ADVERTISEMENT

Actrița Virginia Rogin împlinește astăzi, 19 noiembrie 2022, frumoasa vârstă de 71 de ani! Artista care a cucerit inimile publicului cu rolurile sale în teatru și televiziune nu tânjește după lucruri materiale, tot ce își dorește fiind sănătate și putere de muncă în continuare.

Virginia Rogin, amintiri cu Dem Rădulescu, la 71 de ani: „Ne spunea că actorii nu au ce căuta pe front”

Actrița care se află în turneu prin țară cu spectacolul „Gaițele” a avut șansa să cunoască nume importante ale culturii românești, fiind elevă la clasa maestrului Dem Rădulescu. Despre profesorul Dem Rădulescu își amintește cu mare drag, căci de la el a învățat multe lucruri care i-au servit în carieră, înțelegând cât de important este rolul unui actor într-o societate, mai ales în momentele de cumpănă.

ADVERTISEMENT

„Cursurile erau minunate. Aveam o asistentă destul de maternă, iar Dem Rădulescu, în calitate de profesor, era exact și sever. Am învățat din această meserie că este un dar de la Dumnezeu să te duci la serviciu cu bucurie. Dem ne spunea că actorii nu au ce căuta în prima linie, nu au ce căuta pe front…

Noi, când a venit Revoluția, eram rebeli, voiam să schimbăm ceva, să ne implicăm, dar el ne zicea că e mare nevoie de noi după, ne-a spus așa: Voi, actorii, trebuie să rămâneți în picioare deoarece trebuie să reconstruiți viața, să refaceți moralul oamenilor. E mare nevoie de voi”, a declarat Virginia Rogin pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce își dorește artista de ziua ei

Întrebată dacă își dorește vreun cadou anume de ziua ei, actrița a spus că nu vrea bunuri materiale: „Sănătate vreau, atâta. Nu țin la bijuterii, la lucruri materiale. Eu pierd tot ce am din aur, de pildă (n.r.: se referă la bijuterii)… Nu îmi doresc altceva decât sănătate. Vreau să mă bucur în continuare de aplauzele publicului”.

Actrița își va petrece ziua, cel mai probabil, alături de prietenele dragi sufletului ei, atât din lumea teatrului cât și din lumea medicinei. Talentul cu care artista a fost hărăzită i-a adus nu doar satisfacția de a ajunge la inimile spectatorilor, ci și câteva prietenii de-o viață.

ADVERTISEMENT

Virginia, sau Gina, cum îi spun apropiații, a legat prietenii frumoase cu o serie de actrițe importante ale teatrului și filmului românesc precum Carmen Tănase, dar și cu Monica Pop, renumita medic oftalmolog.

„Cu Monica Pop mă știu de multă vreme. Indiferent ce se întâmplă, știe unde să te trimită, ce recomandări să îți facă. Meseria de actor și cea de medic sunt niște meserii speciale. Cele mai bune mariaje se leagă între medici și artiști. Doctorii au grijă de noi ca să putem oferi totul publicului”, a completat Virginia Rogin.

ADVERTISEMENT

Virginia Rogin, roluri în teatru, film și televiziune

Virginia Rogin s-a născut pe 19 noiembrie 1951 la Poalele Ceahlăului. A urmat cursurile Facultății de Teatru, secția Actorie, de la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorului Dem Rădulescu. A jucat pe scene importante din țară. A fost actriță la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, între anii 1977 și 1981, apoi la Teatrul Ion Vasilescu din București (1983-1986) și Teatrul Odeon (din anul 1987).

Dintre numeroasele roluri în piese de teatru, merită amintite următoarele: Fraulein („Gaițele”, de Alexandru Kirițescu, regia Alexandru Dabija); Mașa („Trei surori”, de A. P. Cehov, regia Emil Mandric); Zița („O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale, regia A. Dabija) sau Buni („Family Affairs”, de Rosa Liksom, regia Radu Afrim).

Actrița s-a făcut remarcată și în filme și seriale de televiziune precum „Adela”, „Păcatele Evei”, „Iubire și onoare”, „Pădurea de fagi”, „Buletin de București” sau „Inimă de țigan”, printre altele.

 

ADVERTISEMENT